in

“Zmajevi” remizirali sa Nizozemskom

Slatka-Tajna.Eu

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine remizirala je večeras na stadionu “Bilino polje” u Zenici sa favorizovanom Nizozemskom.

Utakmica trećeg kola druge sezone UEFA Lige nacija Grupa A završena je bez pogodaka rezultatom 0:0. Bio je to ujedno drugi remi “zmajeva” aktuelne sezone u ovom takmičenju, nakon 1:1 na startu sa Italijom, dok su u drugom kolu poraženi od Poljske 1:2.     

Prvo poluvrijeme utakmice protiv Nizozemske proteklo u poprilično izjednačenoj igri oba tima. Nije bilo stopostotnih prilika, a u bh. selekciji, koja je meč otvorila u kombinovanom sastavu, isticao se novopečeni reprezentativac Benjamin Tatar.   

U drugom poluvremenu u igru je ušao Sead Kolašinac umjesto Advana Kadušića, a u 53. minute Amir Hadžiahmetović je zamijenio Tatara. Nešto kasnije Edin Džeko je u napadu preuzeo mjesto Minala Đurića.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Najbolji fudbaler BiH u 64. minuti je dodao do Kolašinca, ali je njegov udarac blokirala gostujuća odbrana. U 69. minuti Džeko je sjajno uposlio večeras kapitena Miralema Pjanića čiji je udarac sa ruba šesnaestarca odbranio golman Nizozemaca.

Imali su svoje šanse i gosti, a jednu od boljih je propustio De Jong kada je njegov udarac u 77. minuti odbranio Ibrahim Šehić. Šut istog igrača u 86. minuti je izblokirao Darko Todorović.

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u srijedu će gostovati u Varšavi i odigrati meč četvrtog kola Lige nacija protiv Poljske.  Biće to ujedno oproštajna utakmica na klupi “zmajeva” za još uvijek aktuelnog selektora Dušana Bajevića. Legendarni Mostarac najavio je u subotu svoje povlačenje pošto nije uspio izboriti plasman ekipe na Evropsko prvenstvo kroz baraž nakon poraza od Sjeverne Irske.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Kasato

Osam razloga zbog kojih će vas žena prevariti