in

NLB Banka postala članica AmChama

Slatka-Tajna.Eu

NLB Banka d.d. Sarajevo potpisala je ugovor sa Američkom trgovačkom komorom u BiH (AmCham), čime je postala članica ove organizacije. Kako je saopćeno, NLB Banka ovim članstvom i osobama koje imenuje u radne grupe AmChama želi dati svoj doprinos unapređenju poslovnog okruženja u BiH.

“Zadovoljstvo nam je postati dio jedne ovako cijenjene organizacije kao što je AmCham, koja je vodeći glas međunarodne poslovne zajednice u Bosni i Hercegovini i koja promoviše globalnu konkurentnost privrede naše zemlje putem inicijativa i događaja, kao i putem implementacije najboljih praksi“, istaknula je Lidija Žigić, predsjednica Uprave NLB Banke d.d. Sarajevo.

Potpisivanju su prisustvovali i Karlheinz Dobnigg, predsjednik Upravnog odbora AmCham BiH, Adnan Crnica, drugi potpredsjednik AmChama, te Nedim Hamzić, generalni sekretar.

“Raduje nas činjenica da je i renomirana banka sa istaknutim društveno – odgovornim karakterom u BiH postala naš član, te da će svojim aktivnim učešćem doprinijeti razvoju AmCham i da ćemo zajedničkim snagama raditi na unapređenju poslovnog ambijenta u BiH”, poručili su iz AmCham BiH.

NLB Banka će aktivno učešće iskazati kroz rad i aktivnosti komiteta koji djeluju unutar AmCham BiH, te će izgradnjom čvrste pozicije kroz zagovaranje u “Banking & Finance”, “ICT” i “Social Impact” biti prisutni sa svojim članovima, navodi se u saopćenju.

 

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










 

 

 

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

HRT: Prisilno izvlaštenje zbog ceste

Napravite savršenu fotografiju doma i osvojite Instagram