in

HRT: Slovačka jača mjere protiv širenja koronavirusa

Slatka-Tajna.Eu

Autor:

  prije 55 minuta

Slovačka će od četvrtka uvesti strože mjere protiv širenja koronavirusa, među kojima će biti i nošenje maski na javnim mjestima i ograničenje okupljanja, najavio je u nedjelju ministar zdravstva.

Zemlja je posljednjih dana zabilježila snažno povećanje broja zaraženih pa je u subotu došla do ukupno 19.851 slučaja. Slovačka je također prijavila ukupno 61 smrtni slučaj.

– Krizni stožer usvojio je seriju mjera čiji je cilj prije svega spriječiti ljude da se okupljaju u većim skupinama, te uvesti obvezu nošenja maski kada su bliži od 5 metara ljudima koji nisu članovi njihovih obitelji, rekao je ministar Marek Krajci.

– Znamo da će krivulja rasti na sličan način kao u Češkoj ako ne usvojimo strože mjere, naglasio je.

Restorani će moći posluživati hranu samo vani ili dostavom. Zatvorit će se fitness centri, vodeni parkovi, bazeni i saune. Okupljanja će se ograničiti na najviše 6 ljudi.

Trgovački centri morat će imati 15 četvornih metara za svakog kupca, dok će dućani imati  određeno vrijeme samo za starije kupce.

U susjednoj Češkoj koronavirus se širi iznimno brzo i u ponedjeljak se na dva tjedna zatvaraju sva kazališta, kina, muzeji, galerije i sportski sadržaji.

Vlada premijera Andreja Babiša ne isključuje potpunu karantenu, iako je predsjednik Miloš Zeman u subotu u novinskom intervjuu rekao da zemlja ne može podnijeti još jedno ekonomsko zatvaranje. U Češkoj je zabilježeno 117.110 slučajeva zaraze koronavirusom i 987 smrtnih slučajeva povezanih s covidom-19.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android.
Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!

Comments

Komentariši

Loading…

0
Legend

Written by Redakcija

Community ModeratorContent AuthorYears Of MembershipVerified User

Saša Kovačević kod plastičara: Evo šta je skratio, a šta povećao

Herald – industrijska IoT platforma za nadzor i upravljanje u industriji i zgradarstvu