in

Razvojna banka FBiH kreditira Kanton Sarajevo sa još 9,5 miliona KM

Slatka-Tajna.Eu

Ministarstvo finansija Kantona Sarajevo i Razvojna banka Federacije BiH potpisali su ugovor o kreditu u iznosu od 9,5 miliona KM kojim su osigurana sredstva za finansiranje kapitalnih projekata planiranih Budžetom KS u 2020. godini. Sredstva će biti usmjerena u izgradnju, rekonstrukciju i utopljavanje objekata te nabavku opreme putem ministarstava saobraćaja, obrazovanja, nauke i mlade, kulture i sporta, kao i Univerziteta u Sarajevu.

Tim povodom ministar finansija KS Jasmin Halebić kazao je da su kreditna sredstva odobrena sa nominalnom fiksnom kamatnom stopom od 2,5 posto godišnje i rokom otplate do 12 godina, sa uključenim grace periodom do jedne godine.

Pored ovih, u implementaciji su i sredstva od preko 11 miliona KM obezbijeđena kod Razvojne banke u ranijim periodima. Ukupan iznos finansijskih sredstava koja će se utrošiti na različite infrastrukturne projekte u saradnji sa Razvojnom bankom iznosi preko 20 miliona KM.

Značajna finansijska sredstva se ulažu na rješavanje imovinsko-pravnih odnosa na primarnim gradskim saobraćajnicama, obnovu voznog parka za javni prevoz građana, remont tramvajske pruge, rekonstrukciju objekata i nabavku opreme iz nadležnosti resora saobraćaja, obrazovanja, zdravstva, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša te komunalne privrede i infrastrukture.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Unatoč primirju, žestoko bombardiran glavni grad Gorskog Karabaha

Biljke koje će podići kvalitet vazduha u vašem domu