in

POPULARNA PJEVAČICA PJEVALA NAKON ŠEST MJESECI PAUZE: Elviru Rahić u Manhajmu moglo slušati samo 120 posjetilaca

Slatka-Tajna.Eu

Poslednji koncert prije pandemije koronavirusa u prostorijama najstarijeg bh. kluba “Ljiljani“ u Njemačkoj, u Manhajmu održan je 8. marta kada je nastupio Nihad Alibegović.

Nekad je bilo više od 400

Tu koncertnu šutnju prekinula je popularna Elvira Rahić. Da više nije isto kao prije upravo je potvrdio ovaj njen nastup prošle sedmice jer je u prostorijama kluba bio dozvoljen ulaz za samo 120 osoba. A, samo nešto manje od godinu dana kada je Elvira nastupala u istom prostoru bilo je više od 400 posjetilaca.

-Nažalost, nije do nas kao organizatora i domaćina, a ni do Elvire, jer takva smo pravila i upute dobili od grada Manhajma, da bi uopšte ponovno počeli sa radom. Do sada, kada je gostovala Elvira uvijek je bilo prepuno. Bilo je jako mnogo poziva, veoma mnogo rezervacija, ali nažalost samo je prvih 120 moglo doći do svog mjesta. Zabranjeno je čak i igranje i plesanje, ali nadam se da će i ovo sve uskoro proći – rekla nam je Fatima, koja zajedno sa suprugom Enizom više od deset godina uspješno vodi ovaj klub.

Elvira je iz Minhena došla u pratnji čak tri muškarca, a najmlađi je bio njen sin Din kojii je mamu pratio na svakom koraku, a tokom njenog nastupa pomno ju je slušao. Na nastup je došla sa lakšom prehladom.

-Ma, ne nije koronavirus, kroz smijeh nam je rekla popularna pjevačica.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










-Baš jutros sam se probudila sa lakšim kašljom i nekom kijavicom, ali kako dan odmiče sve polako nestaje. Baš imam, neću da kažem tremu, ali imam neku odgovornost kada uskoro izađem na binu i pred publiku. Poželjela sam se pjesme i ovo je moj prvi nastup nakon više o šest mjeseci – rekla nam je Rahić.

I ovaj put muzička pratnja bio je vrsni muzičar Elvir Uzinović koji je prije nastupa vrijeme skraćivao u druženju sa poznatim estradnim menadžerom Sabitom Sašom Derviševićem. Saša je Elviru „puštao“ još nedovršenu, buduću novu pjesmu njegovog pulena Menila Velioskog.

Rođendanska video čestitka

-Elvir je zaista odličan muzičar, pravi profesionalac. Ja sam nekako bio upotpunosti zaboravio na njega, da živi u Njemačkoj. Nadam se da će Elvir u budućnosti biti i Menilu na raspolaganju, jer kako sam čuo traže ga mnogi popularni pjevači, ali sa razlogom – rekao nam je Saša.

Elvira je prije nastupa snimila i uputila jednu video rođendansku čestitku, izvjesnoj Svetlani koja je jedan od njenih najvjernijih fanova.

Kemila Egić Tatarević i Katarina Ajkić su gospođe u godinama, a kako su nam rekle, baš su se obradovale što će moći prisutvovati nastupu Elvire Rahić. Prema njihovim izjavama, Elvira je jedina i prava dama ne estradi, pjevačica sa stilom, damskim ponašanjem, a njene pjesme njih dvije uvijek dirnu duboko u srce.

Piše: B.Š.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Ana Mihajlovski se vratila bivšem mužu?

HRT: Koronavirus – najnovije vijesti