in

HRT: Koronavirus – najnovije vijesti

Slatka-Tajna.Eu

U posljednja 24 sata zabilježeno je 508 novozaraženih virusom SARS-CoV-2, pa je aktivnih slučajeva u Hrvatskoj sada 2818. Ukupno su 384 pacijenta na bolničkom liječenju, od kojih 26 na respiratoru. Preminulo je sedam osoba.

➡️ COVID-19: 486 novoboljelih, novi rekord u Zagrebu
Najnovije vijesti o pandemiji bolesti COVID-19 pratite na ➡️ www.hrt.hr/koronavirus

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 20 440 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih su 324 preminule, a ukupno se oporavilo 17 298, od kojih 345 u posljednja 24 sata.

U samoizolaciji su trenutačno 14 363 osobe.

Do danas je ukupno testirano 358 515 osoba, od toga 4989 u posljednja 24 sata.

Više stotina mladih svake se subote na nedjelju okupi na Trgu Republike Hrvatske ispred HNK u Zagrebu. Mladi se zabavljaju uz alkoholna pića iz obližnjih trgovina i glasnu glazbu. Zabava počne nakon ponoći kad se kafići zbog epidemioloških mjera uglavnom zatvaraju. Stanari okolnih zgrada često traže da policija intervenira zbog buke, a kad zabava rano ujutro završi, radnici gradske Čistoće pokupe ostavljeno smeće. Opširnije

Podaci županijskih stožera civilne zaštite

● U Krapinsko-zagorskoj županiji 81 nova osoba pozitivna je na koronavirus,  a u samoizolaciji je 1005 osoba izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite. Opširnije

● U Požeško-slavonskoj županiji u protekla je 24 sata kod sedam osoba potvrđena zaraza koronavirusom, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite. Na koronavirus pozitivne nalaze u toj županiji trenutno imaju 72 osobe od kojih je 12  u bolnici. U Požeško-slavonskoj županiji pod mjerom samoizolacije trenutno su 353 osobe.

U Karlovačkoj županiji je u nedjelju potvrđeno 20 novih slučajeva zaraze, jedanaest žena i devet muškarca, priopćio je Stožer Civilne zaštite. Trinaest novozaraženih je iz Karlovca, četiri iz Ozlja, dvoje iz Ogulina i jedna osoba iz Duga Rese. Epidemiološka obrada je u tijeku. U samoizolaciji se nalazi 471 osoba. Ukupno je do sada u Karlovačkoj županiji oboljelo 480 osoba.

U posljednja 24 sata u Međimurju je novi koronavirus potvrđen kod 24 osobe, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite. Svi novozaraženi su bez ili s vrlo blagim simptomima te su na kućnom oporavku, dodali su u priopćenju. Na bolničkom liječenju je 10 osoba oboljelih od covida-19 i nitko nije na respiratoru. Šest osoba se oporavilo te je trenutno u Međimurju 119 aktivnih slučajeva pozitivnih na koronavirus. 34 osobe su nepoznate epidemiološke anamneze, 84 osobe su kontakti s ranije potvrđenim pozitivnim osobama, jedna osoba je strani državljanin koji radi na području Međimurske županije.

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji evidentirana su 22 nova slučaja zaraze koronavirusom, a testirano je 215 uzoraka. Što se tiče izvora zaraze, u 12 slučajeva radi se o bliskim kontaktima prethodno zaraženih osoba unutar obitelji ili radnog okruženja, jedan slučaj je importirani iz Njemačke, a za 9 osoba je izvor zaraze nepoznat. Opširnije

U Ličko-senjskoj županiji šest je novooboljelih osoba od covida-19 i to četiri iz Gospića i po jedna iz Otočca i Perušića, te se provodi  epidemiološka obrada njihovih kontakata, priopćio je u nedjelju tamošnji Stožer Civilne zaštite. Od do sada evidentiranih 257 oboljelih u Ličko-senjskoj županije, aktivnih je 71, a 184 osobe su izliječene dok su dvije umrle. Zaraženih novim koronavirusom je sada najviše u Gospiću (53), Otočcu (10) i u Perušiću šest, dok su u Brinju i Udbini po jedan pacijent. Pod aktivnim nadzorom su 272 osobe, a u provjeri policija nije utvrdila da bi itko od njih kršio samoizolaciju, priopćeno je.

Na području Zagrebačke županije od jučer je registrirano 25 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, a samoizolacija je propisana za još 81 osobu. Od početka pandemije do danas na području Zagrebačke županije evidentirano je 1055 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, izliječeno je 618 osoba, a 19 ih je umrlo. Trenutačno je aktivno 418 slučajeva. Zbog pozitivnog djelatnika, u samoizolaciji su djeca i odgojitelji dviju skupina jednog dječjeg vrtića u Velikoj Gorici, priopćeno je iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježena su četiri nova slučaja zaraze koronavirusom, a osam osoba je izliječeno. U dubrovačkoj bolnici od posljedica zaraze koronavirusom liječi se jedanaest osoba, a jedna je na respiratoru. U samoizolaciji je 512 osoba, a u protekla 24 sata zabilježeno je jedno kršenje te mjere, ukupno ih je bilo 84 od početka pandemije. Od izbijanja pandemije analizirano je ukupno 15 985 uzoraka.

● U Osječko-baranjskoj županiji u posljednja 24 sata testirano je ukupno 298 uzoraka od kojih je 38 bilo pozitivno na koronavirus. Na liječenju u KBC-u Osijek trenutačno je 30 pacijenata oboljelih od koronavirusne bolesti, od kojih je pet na respiratoru. Nažalost, u protekla 24 sata preminule su tri osobe koje su bile hospitalizirane u KBC-u; muškarac iz Kozarca (rođen 1951. godine), zatim žena iz Vuke (rođena 1936. godine) te žena iz Osijeka (rođena 1939. godine). Uz posljedice izazvane virusom SARS-CoV-2 svi su imali i druge teže bolesti.

● U Splitsko-dalmatinskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 27 novooboljelih, objavio je županijski NZJZ. Ukupno se 1395 osoba nalazi u samoizolaciji, na bolničkom liječenju je 31 osoba, a dvije su na respiratoru.

● U posljednja 24 sata na području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđena su 22 nova slučaja zaraze koronavirusom. 19 novih slučajeva vezano je uz jedan privatni dom za starije osobe u Bjelovaru u kojemu je već prije potvrđena zaraza koronavirusom. Od 19 novih slučajeva u domu za starije zaraženo je 16 korisnika i tri zaposlenika. Od preostalih triju novozaraženih osoba u županiji dvije su s područja grada Bjelovara, a jedna s područja općine Končanica. 

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










● Na području Zadarske županije tri su novooboljele osobe, i to s područja Grada Zadra te općina Posedarje i Novigrad. Tijekom jučerašnjeg dana testirana su 193 uzorka, a pod aktivnim nadzorom je 289 osoba. U Općoj bolnici Zadar hospitalizirano je 12 osoba oboljelih od koronavirusne bolesti i nitko nije na respiratoru, a u Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na Moru liječi se pet pacijenata. U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske evidentirali su jedno kršenja mjere samoizolacije.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8 sati, u posljednja 24 sata zabilježene su još 32 osobe pozitivne na COVID-19. Preminulih osoba nema. Od početka epidemije ukupan broj oboljelih je 1073,  od kojih je 888 izliječeno, a ukupno 18 preminulo. Trenutačno je u županiji 18 osoba hospitalizirano zbog bolesti COVID-19. U samoizolaciji na području županije su 873 osobe. Od ukupnog broja zaraženih u Vukovarsko-srijemskoj županiji pozitivno je 18 radnika iz sustava zdravstva. U samoizolaciji iz sustava zdravstva je 46 radnika.

● Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost da su nakon pristiglih nalaza izuzetih uzoraka testiranih na virus SARS – CoV-2 potvrđena tri nova slučaja bolesti COVID-19. Riječ je o dvije osobe s križevačkog te jednoj osobi s đurđevačkog područja. Aktivno je 49 slučajeva,  dvije su se osobe oporavile, a na bolničkom liječenju je ukupno 27 osoba. Od pojave koronavirusa na području županije zabilježena su ukupno 273 slučaja bolesti COVID-19, a u samoizolaciji je trenutačno 139 osoba.

● Prema podacima epidemiološke službe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije, u posljednja 24 sata na tom području pozitivan nalaz na koronavirus potvrđen je kod 11 osoba, dok su 24 ozdravile. U ovome trenutku na području PGŽ-a 109 je aktivnih slučajeva, a obrađeno je 450 uzoraka.

● U Gradu Zagrebu je od jučer evidentiran 201 novi slučaj zaraze, potvrdila je za portal HRT-a Jelena Jonke Badić, voditeljica Odjela za nastavu, publicistiku i informiranje NZJZ-a “Dr. Andrija Štampar”. Za 356 osoba izrečena je mjera samoizolacije. Opširnije

● U Sisačko-moslavačkoj županiji danas je osamnaest novooboljelih osoba od zarazne bolesti COVID-19. Riječ je o šest osoba s područja grada Siska, osam osoba s područja grada Popovače, dvije osobe s područja grada Kutine, jednoj osobi s područja grada Petrinje i jednoj osobi s područja općine Martinska Ves.

● U protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 145 uzoraka (107 za administrativne potrebe), od kojih je jedan bio pozitivan na koronavirus. Riječ je o uvezenom slučaju, osobi koja je boravila i vratila se iz Ruske Federacije. Epidemiološka obrada je u tijeku. Izliječene su dvije osobe. Trenutačno je deset aktivnih slučajeva. U samoizolaciji su 192 osobe, javlja lokalni stožer.

● U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije zabilježeno je sedam novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2. Šest zaraženih osoba ima prebivalište na području grada Slavonskog Broda, a jedna na području općine Oriovac. Ukupan broj zaraženih s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije sada je 674, dok je broj aktivnih slučajeva 28, hospitalizirano je sedam osoba, od kojih je jedna na respiratoru. Pod mjerom samoizolacije trenutačno se na području Brodsko-posavske županije nalazi ukupno 278 osoba.

Pandemija bolesti COVID-19 u svijetu

● S 37.267.921 zaraženih u svijetu te 1.073.824 umrlih od posljedica bolesti, pandemija covida-19 nastavlja harati svijetom i ruše se rekordi – najveći dosad broj žrtava u Iranu te više od sedam milijuna zaraženih u Indiji. Opširnije

●  U Bosni i Hercegovini u nedjelju su potvrđena 302 nova slučaja zaraze koronavirusom a u zadnja 24 sata u toj je zemlji umrla jedna zaražena osoba.

● U Sloveniji je u zadnja 24 sata nakon provedenih 2956 testova potvrđeno do sada rekordnih 411 slučajave zaraze koronavirusom, objavila je slovenska vlada. Opširnije

● Indija je postala druga zemlja nakon SAD-a koja je zabilježila više od sedam milijuna slučajeva zaraze. Virus se nastavlja rapidno širiti u toj južnoazijskoj državi. Opširnije

● Irska i Francuska jučer su zabilježile rekordan broj novih slučajeva zaraze koronavirusom, dok je u Velikoj Britaniji oko 1500 novih slučajeva više u odnosu na petak. Opširnije

● Britanski mediji pišu da bi oksfordsko cjepivo, čije je ispitivanje nedavno nakratko bilo zaustavljeno zbog nuspojava, do kraja godine moglo dobiti privremeno odobrenje. U gotovo svim europskim zemljama znatno raste broj novozaraženih koronavirusom, a mnoge ponovno uvode ograničenja vezana za putovanja, čak i unutar svojih granica, za područja koja su rizična.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

POPULARNA PJEVAČICA PJEVALA NAKON ŠEST MJESECI PAUZE: Elviru Rahić u Manhajmu moglo slušati samo 120 posjetilaca

U Brčkom održani „Dani voća”