in

BAKA PLANJANIN EKRANIZOVAO PJESMU “STARI BABO”: Kad se sastave maestro Šuki i bosanski Pavaroti…

Slatka-Tajna.Eu

Bajro Baka Planjanin, koga zovu još i bosanski Pavaroti, nedavno je objavio pjesmu “Stari babo” koja je vrlo brzo i ekranizovana. Aranžman i gitaru je odsvirao, a ko drugi, nego njegov brat Šuki.

Pored ove Baka je snimio još jednu numeru a obje pjesme su lijepe, stilski različite no vrlo brzo su doše do uha slušalaca. Po riječima struke, Baka je jedan od najboljih vokala na ovim prostorima te je do sada trebao biti u samom vrhu. No, kako ne živi u centru muzičkih zbivanja Sarajevu, Beogradu ili Zagrebu, nije uspio “unovčiti” taj svoj vrhunski talenat.

No da nikad nije kasno svjedoči ova nova pjesmu uz koju je krenuo polako, ali sigurno da osvaja ove prostore. Samo jedan od brojnih komentara na ovu novu Bakinu numeru bila je izuzetno pohvalna a napisala ju je Indira Gerina, tekstopisac.

-Na ovoj pjesmi nisam ja učestvovala, ali kao da jesam. Moj prijatelj i kolega, maestro Šuki Planjanin je potpisnik ovog fantastičnog aranžmana, a naš Bajro Planjanin (naš Pavaroti) je, uz maestralnu izvedbu, “krivac” i za predivan spot. Sve čestitke autoru teksta i muzike! Dragi moji Planjanini, BRAVO!

Inače, tandem Šuki Bajro do sada su snimili nekoliko dueta a između ostalih izdvaja se pjesma “Zlopamtilo”, “Ti si daleko”, “Brate”…

Piše: Dž. H. M.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Zmajevi obavili posljednji trening uoči utakmice s Nizozemskom

Fat Loss Activation