in

U Briselu zatvoreni svi ugostiteljski objekti

Slatka-Tajna.Eu

Kafići, barovi, restorani, sale za zabavu i kafeterije sportskih klubova zatvoreni su u Briselu, glavnom gradu Belgije. Ova mjera je preduzeta jer je epidemija korona virusa dostigla alarmantan nivo, prenosi Anadolu Agency (AA).

Lokalna vlast u Briselu odlučila je da od danas na najmanje mjesec dana budu zatvoreni svi ugostiteljski objekti. Iz Ministarstva zdravstva Belgije ranije je navedeno da je Brisel glavni grad jedne evropske zemlje, nakon Madrida i Pariza, u kojem se virus najviše širi. Dnevni prosjek broja zaraženih u Belgiji premašio je 2.500. U Belgiji, koja ima 11,4 miliona stanovnika, od početka pandemije zaraženo je 137.868 osoba, od kojih je 10.108 umrlo.

U bolnicama širom zemlje od jučer je smješteno još oko 100 osoba, čime je ukupan broj hospitalizovanih povećan na 1.050. Među njima je 201 osoba na odjeljenjima za intenzivnu negu.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

RAZLOG VIŠE ZA POVEĆAN OPREZ: Kada ste posljednji put provjeravali indeks kvaliteta zraka? Ovog jutra, u nekim gradovima u našoj državi vrijednosti nisu nimalo povoljne

Hrvatska potvrđena kao domaćin svjetskog prvenstva u reliju u travnju 2021. / Bljesak.info