in

Švarcman najbolje opisao kako je igrati protiv “velike trojke”

Slatka-Tajna.Eu

Rafael nadal plasirao se u finale Rolan Garosa nakon što je juče sa 6:3, 6:3, 7:6 bio bolji od Dijega Švarcman koji trenutno igra najbolji tenis u karijeri.

Argentinac je ove sezone pokazao da je u vrhunskoj formi, ali mu to nije bilo dovoljno da ozbiljnije namuči najboljeg igrača na šljaci u istoriji.

Švarcmana su novinari nakon meča pitali kako je igrati protiv “velike trojke”.

“To je potpuno drukčiji tenis pogotovo kad se igra na tri dobijena seta. Protiv Đokovića, Federera ili Nadala moraš igrati svoj najbolji tenis tri, četiri ili pet sati. Fizički je strašno teško. Mentalno je strašno teško. Ne samo da moraš biti na najvišem mogućem nivou nego ih onda još i moraš pobijediti. Ja sam se odlično osjećao i volim igrati na tri dobijena seta. Fizički sam bio u savršenom stanju, ali teško je držati konstantan nivo tri ili više sati”, rekao je Švarcman.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Novinari su ga pitali ko je najbolji od spomenute trojice.

“Nemam odgovor, ali fascinira me koliko su oni različiti na terenu i izvan njega. Rafa je ljevak, Federer je užasno agresivan, Đoković proklizava kao niko nikada. Potpuno su različiti, a meni je najbolja stvar što imam priliku igrati protiv tih tipova. Rafa je Rafa. Njegov najveći kvalitet je što zna kako napredovati. Nakon što je izgubio u Rimu odmah je otišao da trenira. Tačno je znao šta mora popraviti i to je i učinio”, rekao je Švarcman koji će u ponedjeljak biti osmi igrač svijeta što mu je najbolji ranking karijere.

(Index.hr)


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Zaboravite na zidove i biljkama organizujte prostor

Rastu u zatvoru provociraju pjesmama Ane Nikolić