in

NA DANAŠNJI DAN NASTRADALA JE ČUVENA SILVANA ARMENULIĆ: Prošle su 44 godine, cijela Jugoslavija je tada bila u SUZAMA

Slatka-Tajna.Eu

Pevačica Silvana Armenulić nastradala je na današnji dan 1976. u saobraćajnoj nesreći na autoputu Beograd – Niš.

Zilha Bajraktarević, kako je bilo njeno pravo ime po kom je malo ko zna, poginula je na autoputu Beograd – Niš kod mesta Kolari vraćajući se iz Aleksandrovca gde je imala koncert. Sa njom su tada nastradali i njena sestra Mirjana Bajraktarević i violinista Rade Jašarević. Neke okolnosti nikada nisu razjašnjene, kao i ta zašto su u tom trenutku bili tek na pola puta do Beograda kada je u to vreme trebalo da budu već kod kuće. Ostala je misterija i ko je vozio automobil…

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Silvana je rođena u Doboju kao Zilha Barjaktarević, 1939. godine, a umetničko ime dobila je po italijanskoj glumici Silvani Mangano. Četiri decenije posle tragedije, njene pesme i dalje žive. Silvana je bez summnje ostavila neizbrisiv trag u narodnoj muzici, publika će pamtiti po pesmama „Cigane, sviraj, sviraj“, „Rane moje“, „Srce gori jer te voli“, „Sama sam“, ali i po čuvenom hitu „Šta će mi život“.

Silvanu je 1961. godine zaprosio Radmilo Armenulić, a venčali su se 26. oktobra, bez znanja roditelja. Oni su tokom braka dobili ćerku kojoj su dali ime Gordana, po Radmilovoj majci.

Večna kuća sestara Silvane i Mirjane nalazi se na Novom groblju u Beogradu, a na njihovom spomeniku posebnu pažnju privlači statua bele golubice. Ovaj prizor bi rasplakao i one najtvrđeg srca, a malo je poznata stvar da je Silvanina sestra bila u šestom mesecu trudnoće kada je poginula. Bela golubica u hrišćanstvu je simbol Svetog Duha. Sva narodna verovanja za goluba, pogotovo belog, pozitivna su. Treba ga doneti na slavlje ili venčanje, jer donosi dobar brak i porod. Ako golub napravi gnezdo u potkrovlju kuće, toj kući je zagarantovana duhovna zaštita. Veruje se da golub nikada neće boraviti u prostoru u kome ima negativne energije, a onome ko ga ubije sledi večno prokletstvo jer se ogrešio o Božju pticu.


.

.

.

.

.

Kurir.rs / Alo / M.M.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Ovako je nekada izgledala Jana

Kurspahić: Ko to koga 'dekonstituira'