in

Microsoft mogućio radnicima stalni rad od kuće

Slatka-Tajna.Eu

Microsoft je odlučio da omogući svojim radnicima trajni rad od kuće, ali oni koji se na to odluče morat će se odreći svog radnog prostora u kompaniji, prenosi The Verge.

Dok većina radnika Microsofta radi od kuće zbog pandemije virusa korona, kompanija je interno predstavila smjernice o “hibridnom radnom mjestu”, kako bi omogućila veću fleksibilnost kada se njene američke kancelarije otvore, objašnjava taj portal.

U Micrfosoftu je zaposleno 163.000 ljudi, od kojih je 96.000 u Sjedinjenim Američkim Državama.

“Microsoft će dozvoliti zaposlenima da rade od kuće manje od 50 posto radne sedmice, a menadžerima da stalno rada na daljinu”, piše The Verge.

Microsoft je prihvatio taj sistem, začet u sektoru visokih tehnologija, poput Facebooka, koji dozvoljava stalni rad od kuće. Međutim, radnici Microsofta morati će se odreći svog radnoh prostora, s tim što će moći da koriste sale za sastanke u sjedištu kompanije.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










“Pandemija nas je prisilila da razmišljamo, živimo i radimo na novi način, ali neka radna mjesta neće biti moguće stalno obavljati na daljinu, poput onih za koja je nužan pristup laboratoriji za istraživanje softvera, centrima podataka ili obuke osoblja”, istaknula je Kathleen Hogan, izvršna direktorica Microsofta, uz napomenu da kancelarije Microsofta neće biti otvorene prije januara 2021. godine.

 

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

HRT: Koronavirus – najnovije informacije

Evo kada stiže snijeg u BiH