in

Đoković poslije velike borbe i pet setova izborio meč za titulu protiv Nadala / Bljesak.info

Slatka-Tajna.Eu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Roland Garros / Đoković je nakon pet setova prošao u finale Roland Garrosa

Đoković je protiv Stefanosa Tsitsipasa u polufinalu Roland Garrosa ispustio vodstvo od 2:0 u setovima, ali se onda nakon dva izgubljena seta probudio u petom setu i riješio meč.

Srpski tenisač s ukupnih 6:3, 6:2, 5:7, 4:6, 6:1 plasirao se u finale gdje ga očekuje 12-struki pobjednik Rafael Nadal.

Španjolac je ranije slavio protiv Diega Schwartzmana sa 6:3, 6:3, 7:6 (0) u meču koji je trajao tri sata i osam minuta te tako ostvario povijesni uspjeh.

Nadalu je ovo 13. ulazak u finale Roland Garrosa, a u svih 12 prethodnih navrata je i osvajao naslov. Bio mu je ovo 101. susret koji je odigrao na pariškoj zemlji te 99. pobjeda.

U slučaju pobjede u nedjelju Nadal će osvojiti svoj 20. Grand Slam naslov, čime bi se izjednačio sa Švicarcem Rogerom Federerom na prvom mjestu svih vremena, dok Đoković lovi svoj 18. Grand Slam naslov i ujedno drugi u Parizu.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Polufinalni meč imao je dodatnu važnost za Novaka Đokovića, jer je pobjedomn uspio osvojiti dodatnih 480 bodova na ATP listi, kšto ga čini prvim tenisačem svijeta do kraja 2020. godine.

Đoković će kao prvi šesti put u karijeri završiti godinu i dodatno se približiti rekorderu Rogeru Federeru, koji je na vrhu bio 312 tjedaba. Novak ih u ovom trenutku ima 295.

Osim toga, ako u nedjelju svlada Rafaela Nadala, Đoković bi postao i prvi tenisač u povijesti koji je svaki Grand Slam osvajao bar dva puta.

U finalu tenisačica na Roland Garrosu u subotu igrat će Amerikanka Sofia Kenin i Poljakinja Iga Swiatek (15 sati), a iza njih će u finalu muških parova nastupiti Splićanin Mate Pavić i Brazilac Bruno Soares protiv njemačke kombinacije Kevin Krawietz – Andreas Mies.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

: Carske romanovski ovce iz srca BiH

Zaboravite na zidove i biljkama organizujte prostor