in

Zagorski stožer traži rigoroznije mjere

Slatka-Tajna.Eu

Autor:

  prije 1 sat

U posljednja 24 sata u Krapinsko-zagorskoj županiji potvrđeno je 25 novooboljelih od bolesti COVID-19. Županijski stožer traži da se sve trenutačne mjere produže do 31. listopada te da se svadbene svečanosti ograniče na 50 uzvanika. Traži i da se privatni skupovi ograniče na 20 osoba, a javne proslave i događaji na 50 te da nakon pokopa ne bude karmina.
COVID-19: 457 novoboljelih, novi rekord u Zagrebu   

Načelnik Županijskog stožera civilne zaštite Anđelko Ferek Jambrek istaknuo je na konferenciji za novinare kako će prijedloge odluka sa sjednice Stožera, koje bi za područje Krapinsko-zagorske županije vrijedile 14 dana, poslati Nacionalnom stožeru. Dodao je kako su odluke možda malo oštrije nego u susjednim županijama, ali su potrebne s obzirom na broj pozitivnih.

Vjerski skupovi s maksimalno 50 osoba

Tako je zatraženo da se sve trenutačne mjere produže do 31. listopada te da se svadbene svečanosti u sljedećih 14 dana ograniče na najviše 50 uzvanika. Stožer traži i da se privatni skupovi ograniče na 20 osoba, a javne proslave i događaji na 50 te da nakon pokopa ne bude karmina. Traži i da svi vjerski skupovi budu ograničeni na 50 osoba.

Testiranje svih koji ulaze u bolnice u Toplicama

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Ferek Jambrek je istaknuo kako spomenute mjere vrijede za događaje u zatvorenim prostorima, a za one na otvorenome vrijede mjere i preporuke Nacionalnog stožera. Također se traži da se uvede obavezno testiranje na koronavirus prilikom preuzimanja vanjskih pacijenata u specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju u Krapinskim i Stubičkim Toplicama.

Obilazak i kontrola tvrtki

S obzirom na pojavu koronavirusa u nekoliko poduzeća, preporučit će Nacionalnom stožeru da se osnuju timovi koji bi obilazili tvrtke s velikim brojem zaposlenih kako bi djelovali preventivno i savjetodavno ili da se preko gospodarske ili obrtničke komore otvori infolinija isključivo za poslodavce.

Marina Stanković Gjuretek iz Zavoda za javno zdravstvo Krapinsko-zagorske županije dodala je kako se žarišta pomalo smanjuju, ali razdoblje inkubacije traje te i dalje stižu pozitivni slučajevi. Broj nam raste, u skladu s tim nastojimo adekvatno odgovoriti na tu situaciju, dodala je te istaknula kako su glavni izvori zaraze uglavnom, u oko 80 posto slučajeva, obiteljska okupljanja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android.
Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

ZABRANILI MU DA VIĐA ĆERKU TARU?! Rasti zbog DROGE određeno 30 dana pritvora, reper tražio samo JEDNO, sad je VAN SEBE?!

Samsung Wind-Free™ klima uređaji – rješenje za sva godišnja doba uz minimalne troškove