in

Srbija majstorijom Milinković-Savića izbacila Norvešku; Idu na Škote / Bljesak.info

Slatka-Tajna.Eu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Twitter / Gudelj (Sevilla) i Odegaard (Real Madrid) imali su priliku odmjeriti snage u svojim reprezentacijama

Odigrano je osam utakmica predzadnjeg kola kvalifikacija za EURO, od koji je čak četiri otišlo u produžetke, a čak tri na penale. Hrvatska će svog protivnika na Euru saznati u studenom na utakmici Srbije i Škotske u Beogradu.

Srbija je u Oslu slavila protiv Norveške na krilima Sergeja Milinkovića-Savića rezultatom 1:2 te tako izborila posljednje kvalifikacijsko kolo za EURO.

Srbija je puno bolje otvorila utakmicu i pogotovo u prvih pola sata bila puno bolji protivnik na terenu. Imali su gosti par izglednih prilika, od kojih je najbolja bila Mitrovića u 35. minuti, ali lopta nije htjela u gol.

Norvežani su u prvih 45 minuta imali tek dvije prilike vrijedne spomena. Prva je bila Haalanda u 32. minuti kad je pucao glavom nakon kornera, a drugu Sorloth u 45. minuti, također glavom, no Rajković je ponovno bio spreman.

Gosti su bolje otvorili i drugo poluvrijeme i to sa velikom prilikom Nemanje Gudelja u 49. minuti, no lopta odlazi malo pored lijeve vratnice.

Nevjerojatno je što je promašio Đuričić u 55. minuti, primio je loptu na petercu potpuno neometan, ali je pucao ravno u domaćeg golmana i upropaštava najbolju priliku dotadašnjeg dijela utakmice.

Međutim, Srbi u 82. minuti ipak okrunjuju bolju igru i zabijaju gol za 0:1. Mitrović je primio loptu u kaznenom prostoru na desnoj strani i vratio povratnu u peterac gdje je na nju naletio Milinković-Savić i pospremio je u mrežu.

No, slavlje Srbije nije dugo trajalo jer su se domaćini vratili u utakmicu u 88. minuti golom Normanna, koji se prošetao kroz obranu gostiju i šutirao s ruba kaznenog prostora te kroz šumu nogu zabio za 1:1 pa je utakmica otišla u produžetke.

Srbi su nastavili dominirati i u produžetcima, a kruna bolje igre bila je majstorija Milinkovića-Savića u 103. minuti kad je završio akciju gostiju za fenomenalnim lobom s par metara iz kosa za konačnih 1:2 i prolaz u završni krug kvalifikacija.

Škotska i Izrael su nakon produžetaka odigrali 0:0, ali su domaćini bili precizniji u lutriji penala te izborili utakmicu protiv Srbije u Beogradu.

Bosna i Hercegovina i Sjeverna Irska na Grbavici su odigrali neriješeno 1:1, Krunić 14. i McGinn 53. minuta, a gosti su boljim izvođenjem jedanaesteraca prošli u sljedeće kolo. Kaznene udarce za BiH su promašili Hajradinović i Višća, dok su Sjeverno Irci promašili samo jedan.

Sjeverna Makedonija je u Skopju pobijedila Kosovo rezultatom 2:1 te izborila posljednju kvalifikacijsku utakmicu protiv Gruzije za plasman na EURO. Poveli su domaćini autogolom Kolollija u 16. minuti, no Kosovari se vraćaju u 29. minuti golom Hadergjonaja. Međutim, gol za pobjedu i prolaz djelo je braniča Rijeke Velkoskog u 33. minuti.

Slovačka i Irska su nakon produžetaka završili 0:0, a lutrija kaznenih udaraca otišla je na stranu Slovaka.

Poznati parovi završnog kola:

Mađarska – Island

Gruzija – Sj. Makedonija

Srbija – Škotska

Slovačka – Sjeverna Irska


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

(…ili koliko bi se kod prosječnog bh. poslodavca zadržao menadžer koji krizu rješava zaduživanjem?)

Tri trika za brzo sušenje laka na noktima