in

NAJGORI DAN OD POČETKA PANDEMIJE: Broj novozaraženih u svijetu povećan za više od 350 hiljada!

Slatka-Tajna.Eu

[{“img”:”/img/vijesti/2020/10/sb_svijet.jpg”,”full”:”/img/vijesti/2020/10/sb_svijet.jpg”,”caption”:””,”bg”:”7f0606″}]

Tome je u velikoj mjeri doprinijela činjenica da je u Evropi prvi put zabilježeno više od 100.000 novih slučajeva, najviše zahvaljujući ubrzanom širenju virusa u Rusiji, Velikoj Britaniji, Francuskoj i Španiji.

U svakoj od te četiri države u proteklih nekoliko dana registruje se više od 10.000 novozaraženih, a iz dana u dan ti brojevi su sve veći.

Situacija se pogoršava i u desetak američkih saveznih država na Srednjem zapadu, gdje je u posljednjih sedam dana broj novozaraženih 40 posto veći nego prije mjesec dana.

Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije, u četvrtak je u svijetu od posljedica korona virusa preminulo 6.339 osoba, a najviše u Indiji, gdje su umrla 964 pacijenta.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) pozvala je u petak evropske vlade da poduzmu odlučne akcije kako bi se smanjilo širenje koronavirusa, na primjer da zabrane veća okupljanja.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Evropa je u četvrtak prvi puta imala preko 100.000 novozaraženih. “Nema novih odgovora, znamo šta trebamo raditi”, rekao je na brifingu u Ženevi direktor WHO-ovog programa za vanredna stanja Mike Ryan. Ključna je socijalna distanca, nošenje maski i dobro prozračivanje, dodao je.

“Zaista je tužno vidjeti da su mnoge zemlje u Evropi suočene s rapidnim rastom broja zaraženih, a vlade moraju poduzeti odlučne akcije kako bi pokušale zaustaviti širenje zaraze”.

Moramo biti iznimno oprezni s većim okupljanjima, ističe Ryan i ponavlja da je nužno zaštititi stariju populaciju i osjetljive grupe.

loading…


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

KAO DJEVOJČICA: Nina Badrić zatrpana komplimentima

Odbor IKT Asocijacije VTKBiH podržao Projekt promocije IKT sektora u Turskoj