in

Kuba otvara većinu zemlje za međunarodne turiste

Slatka-Tajna.Eu
Kuba, koja je svoje granice zatvorila prije šest mjeseci kako bi spriječila širenje zaraze, postupno se sljedećeg tjedna otvara turizmu uoči presdstojeće turističke sezone. Od ukupno 16 kubanskih provinicija, za turizam će prvo biti otvoreno njih 13, najavio je Marrero u raspravi na okruglom stolu koju su prenosili mediji diljem zemlje.

Među njima, međutim, nije i glavni kubanski grad Havana, u kojemu se tek nazire smirivanje drugog vala epidemije uz pomoć restriktivnim epidemioloških mjera, među kojima je i policijski sat. Turizam je inače jedna od vodećih izvora za prilijev stranih valuta u Kubu, pa je suspenzija te ekonomske aktivnosti ove godine dodatno narušila slabu ekonomiju u toj zemlji.

“Otvorit ćemo mogućnost međunarodnih letova za sve provincije koje ulaze u traću fazu popuštanja mjera”, kazao je kubalnski premijer.

Osim otvaranja turizmu, Marrero je najavio mogućnost izolacije u kući. Naime, kubanski zdravstveni sistem do sada je spriječio širenje epidemije i smanjio smrtnost obveznom hospitalizacijom svih potvrđenih slučajevima, praćenjem i izoliranjem kontakata u za to predviđenim objektima. Do sada je 115 hiljade osoba koje su spadale u kategoriju sumnjivih slučajeva i kontakata boravilo u objektima za izolaciju, no samo je kod njih pet posto potvrđena zaraza koronavirusom.

Kubanski predsjednik Miguel Diaz-Canel kazao je na okruglom stolu da je ta zemlja dokazala da je naučila živjeti s virusom, suzbijajući drugi val zaraze uspješnije nego prvi i oštro smanjujući smrtnost od koronavirusa. Smatra da se ekonomski i društveni život mogu vratiti uz pridržavanje striktnih epidemioloških mjera poput nošenja maski i držanja razmaka.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










“Pandemija nas je koštala i imala je veliki utjecaj na državni proračun, no radili smo vođeni neprikosnovenim principom, da je glavno blago život kubanskog naroda”, kazao je Diaz-Canel.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

VARHELYI U SARAJEVO DOŠAO S DOBRIM VIJESTIMA: Na sastanku je sa parlamentarcima BiH (FOTO)

Mladi Vatreni demolirali San Marino / Bljesak.info