in

Projekat Vienna osiguranja VIG “U zdravoj školi, zdrava djeca”,  osvojio prvo mjesto i zlatnu nagradu VIG grupacije – Günter Geyer

Slatka-Tajna.Eu

Jedna od zasigurno najznačajnijih društveno – odgovornih aktivnost u BiH je projekat Vienna osiguranja VIG pod nazivom “U zdravoj školi, zdrava djeca” koji se već četiri godine zaredom sprovodi u osnovnim školama. U posljednje četiri godine ovaj projekat je potaknuo na mnoge pozitivne promjene u lokalnim zajednicama. Do sada je udružio preko 10.000 školaraca, roditelja i prosvjetnih radnika koji su uz podršku Vienna osiguranja VIG izgradili zdrave vrtove, voćnjake, sigurna igrališta, bavili se sportom kroz igru i zabavu, animirali djecu i roditelje na zajednička druženja, pravili zdrave užine uz podršku profesionalnih kuhara i dr.

Koliko je uspješan sam projekat i koji je njegov značaj na unapređenju zdravog stila života školaraca, govori u prilog činjenica da je u konkurenciji 52 zemalje na nivou Vienna Insurance Group baš ovaj projekat osvojio zlatnu nagradu Günter Geyer koja se dodjeljuje za društvenu osviještenost i doprinos duštveno odgovornom poslovanju.

„Drago nam je da je naš dugogodišnji projekat pod nazivom „U zdravoj školi zdrava djeca“ i međunardno prepoznat te da je osvojio prvo mjesto i zlatnu nagradu Vienna Insurance Group – najveće osiguravajuće grupacije u Austriji, Centralnoj i Istočnoj Evropi. Zahvalni smo i na vrijednoj novčanoj nagradi kojom smo osigurali sredstva za naredne, još bolje sezone ovog značajnog projekta“ istakla je gđa Sabina Mujanović prilikom preuzimanja nagrade koja joj je u ime Vienna Insurance Group uručena od strane Ambasadorice republike Austrije u BiH, gđe Ulrike Hartmann.

„Ukazana mi je čast da ispred Vienna Insurance Group uručim Vienna osiguranju VIG ovu vrijednu nagradu za njihov društveno korisni projekat „U zdravoj školi zdrava djeca“. Zaista se radi o izvanrednom projektu kojima se pomaže lokalnim zajednicama da unaprijede kvalitet života u osnovnim školama BiH. Čestitam Vienna osiguranju VIG i želim im još mnogo uspješnih sezona.“ izjavila je Ambasadorica Hartmann.

 „Žao nam je da usljed vanrednih okolnosti života i rada svih, ove godine nismo uspjeli realizovati novu sezonu projekta, ali smo planirana sredstva za tu namjenu  uložili u kupovinu i instalaciju beskontaktnih dezinfekcijskih dozatora u 46 osnovnih škola u BiH, aktivnih učesnica prethodnih sezona našeg projekta. Na ovaj način smo uzeli aktivno učešće u  sprječavanje širenja virusa te zaštiti života i zdravlja naših školaraca.“, izjavila je gospođa Mujanović.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Sudeći po svemu što je do sada realizovano u okviru ovog projekta, možemo zaključiti da je zlatna nagrada Günter Geyer  za projekat “U zdravoj školi, zdrava djeca” otišla u prave ruke.

Vienna osiguranje d.d. VIG je tržišni lider u životnom osiguranju u BiH te je najnagrađivanije društvo za osiguranje u BiH u posljednjih nekoliko godina. Članica je Vienna Insurance Group – VIG koja sa 50 kompanija u 25 zemalja i preko 25.000 zaposlenika predstavlja vodeću osiguravajuću grupaciju u Austriji, Centralnoj i Istočnoj Evropi.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

PROGNOZA NEDIMA SLADIĆA: Evo kakvo vrijeme nas očekuje u narednim sedmicama

Real nakon intervencije VAR-a ubilježio prvu pobjedu u sezoni / Bljesak.info