in

Sarajevo u plej ofu Lige Evrope

Slatka-Tajna.Eu

Fudbaleri Sarajeva pobijedili su večeras Budućnost iz Podgorice rezultatom 2:1 u utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Aktuelni šampioni BiH došli su tako na prag grupne faze, plasiravši se u plej of ovog takmičenja gdje narednog četvrtka dočekuju škotski Seltik koji je takođe večeras eliminisao Rigu.

Fudbaleri Sarajeva poveli su na otvaranju utakmice koju su kao domaćini izgrali na stadionu “Bilino polje” u Zenici, jer Olimpijski stadion “Asim Ferhatović Hase – Koševo” ne ispunjava UEFA kriterije za ovaj nivo takmičenja Lige Evrope. Već u četvrtoj minuti odlično su odigrali Matijas Fenimo i Amar Rahmanović, a Benjamin Tatar akciju završio golom za 1:0. “Bordo tim” i u nastavku je bio konkretniji, dok su se gosti iz Podgorice probudili tek nakon pola sata igre. Prvi put zaprijetili su 34. minuti preko Panajotisa Moratisa. Grčki internacionalac u dresu Budućnosti deset minuta kasnije pogodio je za izjednačenje, nakon što je Mirko Oremuš zakasnio da izađe iz ofsajda. Bio je to ujedno i prvi udarac u okvir gola Sarajeva.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Budućnost je mogla do preokreta u 55. minuti kada je golman Vladan Kovačević već bio savladan, a Aleksandar Pejović loptu izbio sa gol linije. Sarajevo je ponovo povelo u 67. minuti. Benjamin Tatar uputio je odličan pas za Pidru, koji još bolje centrirao u šesnaestercu za Matijas Fanima, koji volejom šalje loptu u mrežu za konačnih 2:1. Sarajevo je od 75. minuta ostalo s igračem manje nakon što je Amar Rahmanović zaradio drugi žuti karton, odnosno crveni. Iako brojčano oslabljeni, izabranici Vinka Marinović prijetili su i u nastavku susreta, a najbolju šansu propustio je u 82. minuti Benjamin Tatar kada je nakon ubacivanja Harisa Handžića promašio prazan gol.

Sarajevo će narednog četvrtka po treći put u svojoj istoriji igrati u plej ofu Lige Evrope.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Zdravo crijevo je centar snažnog imuniteta

VOLI ČUDNE IGRICE, DA GA BIJU I MALTRETIRAJU! Elena progovorila o PRLJAVIM FANTAZIJAMA koje ima Teodorin dečko, otkrila SVE!