in

Ništa od prolaska: Hrabri Zrinjski pao nakon jedanaesteraca! / Bljesak.info

Slatka-Tajna.Eu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U četvrto kolo kvalifikacija putuje ciparski APOEL koji je opravdao ulogu favorita, ali tek nakon jedanaesteraca. Naime, nakon regularnog dijela i produžetaka bilo je 2:2, ali je APOEL imao više sreće u raspucavanju.

Junak je bio Miguel Silva koji je obranio dva jedanaesterca, Luisu Ibanezu i Nemanji Bilbiji.

APOEL će u play-offu igrati protiv Libereca.

Bila je ovo prilika generacije za momčad Zrinjskog, ali nakon teških 120 minuta i dramatičnih jedanaesteraca ništa si ne mogu zamjeriti. Osim u prvom dijelu, u kojem su Plemići djelovali uplašeno, Zrinjski se dobro suprotstavio legiji stranaca s Cipra i praktično ga nadigrao u drugom dijelu.

Ali, nije imao dovoljno sreće i drugu sezonu zaredom završava europski put u trećem kolu.

Utakmica nije mogla početi bolje za Zrinjski. Igrala se tek 11. minuta kada je Ognjen Todorović nabacio visoku loptu s lijeve strane na koju je naskočio Josip Ivančić i zakucao je u mrežu Ciprana.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










 No, domaći su izjednačili samo tri minute kasnije, povratnu loptu Geraldesa u mrežu je pospremio Omer Atzili. Već do 26. minute APOEL je napravio kompletan preokret.

 Nakon kornera pogodio je Kosovar Atdhe Nuhiu kojeg nisu uspjeli zaustaviti dva igrača Zrinjskog, Jakovljević i Bilbija.

 Zrinjski se skoro cijelo prvo poluvrijeme samo branio i tek u drugom dijelu krenuo je puno hrabrije i ofenzivnije. To mu se isplatilo u 69. minuti, kada je pogodio Nemanja Bilbija koji je postao novi rekorder Zrinjskog u europskim utakmicama.

 I nakon gola gosti iz Mostara bili su bolja momčad, ali nisu uspjeli okruniti svoju dobru igru. Na kraju je, baš kao u Ljubljani, utakmica otišla u produžetke u kojima nije bilo golova, iako je odlični Ivan Brkić odlično reagirao kod jednog udarca domaćih.

 U raspucavanju Brkić nije uspio obraniti niti jedan udarac, iako je Atzili pogodio gredu. No, zato jeste Miguel Silva koji je skinuo udarce Ibanezu i Bilbiji, a zadnji udarac je izveo De Vicenti koji je sigurno pogodio i odveo ciparski klub na ogled s Liberecom.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Prosječna plata u Srbiji prvi put veća od 510 eura

Zdravo crijevo je centar snažnog imuniteta