in

Žižović: APOEL nije Bayern pa da nema slabe strane / Bljesak.info

Slatka-Tajna.Eu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

“APOEL jeste favorit, ali sam siguran da ćemo i mi njima uspjeti napraviti dosta problema”, poručio je Mladen Žižović, šef stručnog stožera Zrinjskog, uoči sutrašnje utakmice trećeg kola kvalifikacija za Ligu Europe.

“Plemići” su na put u Nikoziju krenuli ohrabreni prije svega dobrom partijom u prethodnom kolu, kada su u Ljubljani napravili preokret i eliminirali Olimpiju.

“Čeka nas teška i zahtjevna utakmica na Cipru protiv rivala koji je kvalitetan i iskusan. Međutim, sportski se nadati da možemo proći. Zbog toga se i bavimo ovim poslom i da ne mislimo tako ne bismo ni došli tu gdje jesmo, a mi smo u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Europe. Bilo je teško gostovanje i u Ljubljani pa smo se vratili kući sretni i zadovoljni. Treba vjerovati da tako nešto možemo napraviti i na Cipru”, poručio je Žižović.

Zbog virusa korona ranijom odlukom UEFA i u ovoj fazi natjecanja igra se po jedan meč. Mostarci ulogu favorita prepuštaju domaćinima, ali predaje nema.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










“Sport je i te kako zanimljiv jer favorit na papiru ne pobjeđuje uvijek. APOEL jeste favorit, ali sam siguran da ćemo i mi njima napraviti dosta problema. U utakmici ćemo imati sigurno nekoliko šansi. Ako to budemo iskoristili i svedemo greške na minimum imamo se čemu nadati. Imat ćemo periode igre u kojima ćemo mi biti bolji i te razdoblje treba da iskoristimo na najbolji mogući način. Pokušat ćemo ih iskoristiti, pokušati iskoristiti njihove slabe strane koje imaju, ne igramo protiv Bayerna da oni nemaju nekoliko slabih tačaka koje smo mi vidjeli i ukazali na njih”, tvrdi Žižović.

Strateg višestrukih bh. prvaka istaknuo je da njegovi Plemići u utakmicu ulaze bez bilo kakvih kalkulacija. Prioritet je odigrati na maksimalnoj razini svih 90 minuta i duže u slučaju produžetaka, bez obzira na rezultat na semaforu.

“Ne smijemo biti opterećeni nekim scenarijom da mi moramo povesti ili da ne primimo gol do određene minute i slično. Imali smo situaciju da je Željezničar poveo protiv Makabija, pa je na kraju izgubio utakmicu. Najvažnije je da budemo koncentrirani svih 90 minuta, da ne odustajemo bez obzira koja je minuta ili koji je rezultat, kao što je bilo u Ljubljani. Mi smo protiv Olimpije primili gol u samom finišu utakmice, ali smo se vratili i pokazali kvalitetu. Naravno da je uvijek dobro povesti, ali to ništa ne znači ako nismo fokusirani cijelu utakmicu. Nezahvalno je prognozirati, ali svi mi želimo prolaz dalje. Je li to realno pokazat će sutrašnji dvoboj. Radujemo se utakmici jer se radi o vrlo kvalitetnom protivniku i da vidimo gdje smo mi u odnosu na te malo ‘bolje’ ekipe u Europi”.”, istaknuo je Žižović.

Utakmica protiv Apoela je u četvrtak u 20 sati, a prijenos je na Arena Sport TV.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Članovi bh. tima informirali predstavnike EU o ostvarenom napretku

Paprikaš