in

Podaci županijskih stožera civilne zaštite

Slatka-Tajna.Eu

U Hrvatskoj su jučer evidentirana 204 nova slučaja zaraze koronavirusom, a dvije su osobe umrle.

Epidemija Covida-19 – iz minute u minutu    

Primorsko-goranska županija

U Primorsko-goranskoj županiji potvrđena je zaraza koronavirusom kod još 36 osoba, od kojih je 28 korisnika Doma za starije osobe u Delnicama, izvijestili su iz županijskog Stožera civilne zaštite

Iz stožera navode da je testirano 47 osoba iz doma u Delnicama, da je kod 28 potvrđen kronavirus, a ostalih osam novozaraženih su kontakti ranije zaraženih osoba.

Do sada su u Primorsko-goranskoj županiji umrle četiri osobe, od kojih je posljednja žena rođena 1943. godine.

Osječko-baranjska županija

Od ukupno 260 uzoraka obrađenih u zadnja 24 sata u laboratorijima Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije samo dva nalaza su bila pozitivna na koronavirus, a novopozitivne osobe su iz Darde i Osijeka.

Na liječenju u KBC-u Osijek nalazi se 16 pacijenata od kojih su četiri na respiratoru.

Epidemiolozi su samoizolaciju odredili za 33 kontakt osobe novopozitivnih, pa je pod tom mjerom na području Osječko-baranjske županije ukupno 461 osoba.

Policija je samoinicijativno obavila provjeru 62 osobe i svi su zatečeni na prijavljenoj adresi.

Požeško-slavonska županija

U Požeško-slavonskoj županiji obrađeno je 119 uzoraka od kojih je 11 pozitivno na Covid-19.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Trenutno je aktivno 107 slučajeva zaraze koronavirusom, 96 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a 11 osoba je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 718 osoba, a ukupno je testirano 8537 osoba. 

Posjete i ulazak u socijalne ustanove kao što su domovi za stare i nemoćne, do daljnjega su ukinute, domovi zdravlja funkcioniraju tako da će se obavljati mjerenje temperature i dezinficiranje na ulazu, za sve ostale slučajeve postoje obiteljski liječnici te se svakako apelira na građane da odgode manje važne preglede.

Istarska županija

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 341 uzoraka briseva od kojih su dva pozitivna na koronavirus. Kod jedne osobe radi se o uvezenom slučaju, boravak i povratak iz Bosne i Hercegovine. Za drugu osobu je epidemiološka obrada u tijeku.

Trenutno je 9 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba, a u samoizolaciji nalazi se 71 osoba. 

Sisačko-moslavačka županija

U Sisačko-moslavačkoj županiji sedam je novooboljelih osoba od zarazne bolesti COVID-19, a novo žarište je privatni dom za starije i nemoćne u Topuskom.

Četiri osobe su s područja općine Topusko, dvije s područja grada Siska te jedna s područja grada Novske. Epidemiološke obrade su u tijeku.

Kako je priopćio ravnatelj Županijskog zavoda za javno zdravstvo u Sisku Inoslav Brkić, novo žarište u Topuskom predstavlja proboj virusa u jedan privatni dom za starije i nemoćne, gdje su zaraženi jedan djelatnik i tri korisnika doma.

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske, na prijedloge stožera civilne zaštite Sisačko-moslavačke uveo je nužne epidemiološke mjere za tu županiju u trajanju od 14 dana. Opširnije  


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

“Gucci” prodaje farmerke s mrljama od trave za 765 dolara

Djevojka Golfom sletjela s ceste kod mosta Avenija-Sutina / Bljesak.info