in

Halid Muslimović osumnjičen za pranje novca! Oglasio se njegov prijatelj! – ShowBiz – Region – Vesti – Svet Plus

Slatka-Tajna.Eu

Naime, ova informacija potvrđena je za “Glas Srpske” u SIPA, a poznatog pevača terete da je počinio krivična dela pranje novca i prevara i da je stekao protivpravnu imovinsku korist od najmanje 209.273 maraka.

– Izveštaj o počinjenom krivičnom delu protiv H. M. podnesen je 21. septembra. Oštećeno je lice iz Australije na način da je dovedeno u zabludu i da je osumnjičenom u više navrata na svoju štetu putem novčanih transfera ili u gotovini predalo najmanje 209.273 marke. Osumnjičeni H.M. se tereti da je sa ciljem prikrivanja izvora i omogućavanja daljeg korišćenja, sredstva podizao u gotovini, znajući da su stečena na nezakonit način, odnosno činjenjem krivičnog dela prevara – potvrdili su u SIPA, piše Srpska info.

Oštećena je Sonja Bašić iz Melburna koja je ranije u javnost iznela tvrdnje da ju je Muslimović oštetio za oko 400.000 dolara. U oktobru prošle godine u Osnovnom sudu u Banjaluci počelo je suđenje Muslimoviću koji je optužen da je u julu 2018. godine verbalno i fizički napao Bašićevu nakon što je tražila da joj vrati novac koji mu je davala, piše Glas.

Bašićeva je tokom svedočenja otkrila da je Muslimovića upoznala tokom njegove turneje po Australiji 2015. godine i da mu je tokom trogodišnje ljubavne veze, uključujući putne troškove i desetine međunarodnih transfera novca putem Vestern juniona, na račune Muslimovića prebacila skoro 400.000 dolara.

Ona je tvrdila da joj je obećavao da će joj vratiti novac, a kada je saznala da je obmanuta i da od toga neće biti ništa, doputovala je u BiH i suočila se sa Muslimovićem koji ju je, kako se navodi u optužnici, na putu od Prijedora prema Banjaluci u svom vozilu prvo verbalno, a potom fizički napao Bašićevu. Muslimović je na suđenju negirao sve optužbe tvrdeći da mu je “sve napakovano”.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Kako Alo prenosi, oglasio se njegov blizak prijatelj koji tvrdi sledeće:

– Tužilaštvo je odbilo krivičnu prijavu protiv Halida, zbog nedostatka dokaza za to što se priča. Sanja je juče saslušana, i iznela je gomilu laži i neistina na račun pevača zbog čega je podneta krivična prijava protiv pomenute. Ona se Halidu predstavila kao bankar, a ona je običan narkoman i ležala je u zatvoru 7 godina zbog prevara mnogih ljudi. U krivičnom delu za koje se tereti umešan je i advokat iz Banja Luke M. B. što je sve dokazano na sudu i samo se čeka presuda koje se ona najviše plaši. Ona je pokušala da falsifikuje izveštaje transfera novca zajedno sa pomenutim advokatom, a juče na sudu nisu imali orginalna dokumenta već su priložili kopije sa interneta, za koje se dodatno teretiti kao podmetanje sudu lažnih dokumenata – govori prijatelj pevača koji želi da ostane anoniman javnosti i dodaje:

– Halid Muslomović je podneo krivičnu prijavu protiv pomenute Sonje Bašić, i tužilaštvo vodi istragu. Angažovan je tim advokata u Australiji koji će takođe raditi na ovom slučaju kako bi se dokazala pravda, i pokaže ko je zapravo ovde kriminalac – rekao je ekskluzivno za Alo.rs prijatelj Halida Muslimovića. 


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

ANABELA POTVRDILA DA JE DOBILA NOVAC ZA ALIMENTACIJU! Banka blokirala 2,3 miliona Gagiju, a ove njene riječi su IZNENADILE

HRT: U Crnoj Gori neizvjesnost: Imaju li mandatara?