in

Pored Gvardiola, Dinamo prodaje i Livakovića te Brunu Pekovića? / Bljesak.info

Slatka-Tajna.Eu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Shoetique / Petković i Livaković (GNK Dinamo)

Da je nogometna škola zagrebačkog Dinama iznimno cijenjena u Europi, nije nikakva nepoznanica.

Modri su u proteklih 20-tak godina zaradili veliki novac na prodaji igrača, a neke od rekordnih akvizicija su Modrićeva, Pjacina, Olomova, također i Marka Roga, Eduarda da Silve, Ćorluke, Matea Kovačića, Mandžukića, Lovrena, Šimunovića, Brekala…

Protekli vikend bio je također jedan od ‘luđih’ na Maksimiru, jer su se pojavile vijesti da je Leipzig sve dogovorio s mladim Joškom Gvardiolom, dok ambiciozni francuski Rennes želi vratara Livakovića.

Ipak, najluđa vijest i vjerojatno najmanje izgledan transfer je – izvori bliski Juventusu tvrde kako je napadač Dinama i hrvatske reprezentacije Bruno Petković (26) vrlo blizu prelaska u redove ‘Stare dame’!

Što se tiče prvog vratara Vatrenih, Sportske novosti pišu kako je za njega najviše zagrizao francuski Rennes.

Edouard Mendy, dosadašnji vratar francuskog kluba trebao bi preseliti na Stamford Bridge, gdje bi trebao potpisati za Chelsea, a put Francuske krenuo bi Dominik Livaković.

Kad je riječ o cifri koju bi Rennes poslao za hrvatsku ‘jedinicu’, spominje se iznos od 10 milijuna eura. Treba reći kako je Livaković zaista u formi i nije čudno da su za njega zainteresirani mnogi klubovi.

Ipak, i ovu cijelu priču treba uzeti s rezervom, ali s obzirom da se Dinamo nije plasirao u Ligu prvaka, te da je u formi te u zrelim vratarskim godinama (26), ne bi se trebalo čuditi ako Livaković i zaista ode.

Što se tiče napadača Dinama Brune Petkovića, njemu su u Juventusu konkurencija Alvaro Morata i Edin Džeko, dok je Luis Suarez otpao iz igre.

Još u krajem prošle godine, netom prije pandemije koronavirusa, za Petkovića je interes pokazivala Barcelona. Na Nou Campu su ga vidjeli kao zamjenu baš za Suareza, ali je na kraju doveden Danac Martin Braithwaite.

Petkovića su skauti Juventusa navodno priatili još dok je od 2012. do 2018. godine igrao u Serie A i Serie B.

Prošao je Petković Cataniju, Varese, Reggianu, Virtus Entellu, Trapani, Bolognu i Hellas Veronu, ali nigdje se u stvari nije uspio nametnuti.

Igor Tudor će kao prvi pomoćnik Andre Pirla sigurno imati za reći koju ‘lijepu riječ’ u korist Brune Petkovića, ali to nikad nije bilo dovoljno na najvišoj nogometnoj razini…

Jedino što Petkoviću ide u prilog je činjenica da su u Dinamu nakon ispadanja iz Lige prvaka odlučili kako su svi igrači na prodaju. Ako dođe konkretna ponuda, naravno.


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Federacija BiH je u augustu 2020. Izvezla robe i usluge u vrijednosti 517.322 KM

Morata se vratio u Juventus