in

Naredni rival Zrinjskog najtrofejniji i najskuplji tim Kipra

Slatka-Tajna.Eu

Fudbaleri Zrinjskog arhivirali su dva rivala u kvalifikacijama za Ligu Evrope, a naredni rival je najtrofejniji tim Kipra, koji trenutno ima najskuplji igrački kadar na ovom ostrvu.

Polako se bliži četvrtak kada će “plemići” istrčati na teren “GSP stadiona” u Nikoziji, a APOEL će biti najveći ispit četi trenera Mladena Žižovića u ovogodišnjim kvalifikacijama. Najtrofejniji i najvredniji klub Kipra je daleko od neprelazne prepreke, ali treba napomenuti da se igra samo jedan meč, što dosta otežava zadatak. Ipak, eliminacija Olimpije u Ljubljani Zrinjskom daje za pravo da može da se nada.

APOEL je do trećeg kola kvalifikacija došao sa dvije gostujuće pobjede, protiv ne tako atraktivnih rivala. Eliminisali su Gnjilane na samoproglašenom Kosovu, te Kajzer u Kazahstanu. I njima će ovaj duel biti najjača provjera u ovim kvalifikacijama.

APOEL ima mnogo više evropskog iskustva od Zrinjskog. Dosad su u istoriji odigrali 195 utakmica u međunarodnim takmičenjima i po četiri puta su igrali grupne faze Lige šampiona i Lige Evrope. Između ostalog su prošle sezone igrali grupnu fazu Lige Evrope, što im je cilj i ove godine. Dodajmo da su na svom terenu između ostalog porazili Sevilju, koja je na kraju i osvojila ovo drugo po rangu UEFA klupsko takmičenje. Najbolje rezultate u Evropi su bilježili u sezoni 2011/2012, kada su igrali odličan fudbal i eliminisani su tek u četvrtfinalu Lige šampiona od Real Madrida. Istina, ovaj tim je daleko slabijeg kvaliteta od toga, ali je veliki favorit u meču sa “plemićima”. U odnosu na prošlu sezonu su ostali bez dva ponajbolja fudbalera Linusa Haleniusa i Andrije Pavlovića, ali je u isto vrijeme angažovano nekoliko kvalitetnih pojačanja.

Trenutna vrijednost kiparskog tima je nešto preko 20 miliona evra, reprezentativac Jordana Musa al Tamari je najskuplji fudbaler i njegova vrijednost je 1,6 miliona evra. Dodajmo da s druge strane ekipa Zrinjskog prema sajtu Transfermarkt.de vrijedi 6,5 miliona evra.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Prošle sezone su u trenutku prekida šampiona zbog pandemije virusa korona bili na trećem mjestu sa četiri boda manje od Omonije. Fudbalski savez Kipra nije proglasio šampiona, ali je na osnovu tabele ekipe prijavio u kvalifikacije za evropska takmičenja pa je APOEL dobio priliku da se bori za grupnu fazu Lige Evrope.

Prije sezone 2019/2020. čak sedam puta u nizu su bili šampioni Kipra. Ukupno 28 puta su bili prvaci Kipra i tome su dodali 21 trofej u Kupu, što ih čini najtrofejnijim timom ove zemlje.

Sve ovo čini ih veoma kvalitetnom provjerom za tim iz Mostara, koji je ove sezone postao prvi bh. klub koji je u dvije uzastopne sezone preskočio dvije preperek u kvalifikacijama. Pobjednik ovog duela će se plasirati u plej-of za plasman u Ligu Evrope, a tamo će ih čekati bolji iz duela FCSB i Slovan Libereca. Duel na Kipru igra se u četvrtak od 20 časova.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Mladi Španac živio sa 100 mačaka, množile se godinama

FRAN MORA KOD PSIHOLOGA: Njegova majka je očajna