in

MOĆNICI UNIŠTAVAJU ŽIVOTE MLADIM GLUMICAMA: Svirepe orgije koje su mladu glumicu odvele u smrt

Slatka-Tajna.Eu

Ugledni američki lingvista i kolumnista Ben Zimer je u magazinu The Atlantic napisao tekst u kojem je podsjetio na metod “casting couch” – odnosno kauč za kasting, koji se u Americi već sto godina koristi u svakodnevnom govoru.

Komad namještaja koji je nekada bio u svakoj kancelariji, najprije u onim brodvejskim, a poslije i u onim holivudskih producenata, postao je sinonim za izopačenu politiku šoubiznisa prema kojoj su moćni muškarci ucjenjivali mlade glumice seksualnim uslugama u zamjenu za uloge u predstavama i filmovima.

Sve je počelo na Brodveju u kancelariji Lea Šuberta.

Glumicama je sudbina zavisila samo od toga hoće li da spavaju sa Šubertom ili ne.

“Šubert je vodio javnu kuću, a ne pozoriše”, piše u tekstu pomenutog kolumniste.

Davne 1921. godine, Šubert je zajedno sa dvojicom prijatelja iznajmio apartman u San Francisku gdje je krenuo u “lov” na mlade modele i glumice koje bi željele da okušaju svoju sreću u Holivudu. Jedne večeri je pozvao i tada dvadesetšestogodišnju Virdžiniju Rejp, koja je te večeri bila brutalno silovana od strane trojice muškaraca.

S obzirom na to da je glumica bila drogirana i u teškom zdravstvenom stanju, Šubert i prijatelji nisu mogli da se isprate iz hotela, već su pozvali hotelskog ljekara koji je zajedno sa njima pokušao da zataška cijeli slučaj.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Tada su glasine o promiskuitetu pratile mladu Virdžiniju za koju se pričalo da je nekoliko puta imala abortus – što je kasniji pregled ljekara iz bolnice u San Francisku demantovao.

Ispostavilo se da je glumici pukao mokraćni mjehur zbog brutalne i teške penetracije, ali i zbog težine Šubertovog tijela koga su zvali i “Debeli Šubi”.

Njena kolegica Bambina Delmont tada je ispričala američkim medijima da je Šubert silovao Virdžiniju zbog čega je njegova karijera bila upropašćena – kasnije je morao da radi pod pseudonimom, iako nikada nije sudski osuđen.

Izvor: cdm.me

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Ekipa “Slobode” pobjednik kupa BiH u rukometu

Vremenska prognoza za ponedjeljak