in

[UŽIVO OD 15] Povorka ponosa na Markovu trgu

Slatka-Tajna.Eu

Autor:

  prije 1 sat

Održava se 19. Povorka ponosa LGBTIQ zajednice, osoba i obitelji – novost je da se prosvjednici s ciljem ostvarenja ustavne jednakosti i društva slobodnog od rodnih i spolnih normi i kategorija okupljaju na Markovu trgu.

– Ove godine borimo se za ustavnu jednakost i pravo na slobodu, unutar i izvan četiri zida! (…) Ustav nama trenutno predstavlja zid, jer ograničava i guši naše slobode. Taj zid moramo srušiti, poručili su u proglasu iz udruge Zagreb Pride.

Prijenos pratite uživo:

Najdugovječniji politički prosvjed za ljudska prava u Hrvatskoj održava se pod sloganom “Sloboda unutar i izvan četiri zida”. Na prosvjedu se okupilo više stotina sudionika.

Okupljeni sudionici nose transparente, tražeći ustavom zagarantiranu jednakost svih obitelji.

“Love knows no gender”, “Bez podjele na rozo i plavo”, “Različiti ljudi jednaka prava”, “Ustavno ograničenje iz 2013. je protuprirodno”, “Zajedno u kvirstvu” neki su od natpisa koji se ističu među okupljenima, a tu su i tradicionalne zastave duginih boja.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Na skupu sudjeluje uglavnom mlađa populacija, a osim simboličnih zastava u svim veličinama te transparentima, prosvjednici su simbole LGBTIQ izrazili i na svojim odjevnim predmetima.

Organizatori su s pozornice više puta upozoravali okupljene da održavaju razmak.

Povorka ponosa započela je okupljanjem u 15 sati na Markovu trgu te prolazi Ćirilometodskom ulicom do Katarininog trga, zatim Strossmayerovim šetalištem do Mesničke ulice, Ilicom do Trga bana Josipa Jelačića, Ulicom Augusta Cesarca do Trga Europe, te Vlaškom do Trga Josipa Langa sve do Ribnjaka.

Povorka ponosa prvi se put okupila na Markovu trgu, ispred Sabora, Vlade i Ustavnog suda.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android.
Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Znakovi koji će vas pobijediti u svakoj svađi

TikTok povod nove runde trgovinskog rata između SAD-a i Kine