in

Sadik Hasanović premijerno predstavlja spot za pjesmu „Dio Mene“

Slatka-Tajna.Eu

Takmičar koji je zauzeo drugo mjesto u zabavno-muzičkom show-u ZMBT, Sadik Hasanović u novoj pjesmi zaista je dao „dio sebe“, a premijerno je predstavio u finalnoj večeri ZMBT X.

Upravo na tom stage-u je započela njegova karijera koja od samog početka ide uzlaznom putanjom. Numera je nakon kraćeg perioda izazvala lavinu pozitivnih komentara i našla se na play listama brojnih radiostanica i muzičkih kanala širom Bosne i Hercegovine. Muziku za „Dio Mene“ radili su Arel Češljar i Lejla Moćević, dok je Lejla pisala i tekst. Aranžman potpisuju Arel Češljar i Meho Radoović, a sve je snimljeno u muzičkom studiju Hayat Produkcije.

Žanrovski je ova numera potpuno drugačija u odnosu na dosadašnje interpretacije našeg Sadika. Kako sam kaže, htio je da pokloni nešto „mlađoj raji“.

Nova pjesma je malo modernija, što baš i nije nešto na šta je publika navikla od mene. To nije moj stil, ali na kraju je to sve ispalo mnogo bolje nego što sam očekivao. Ja sam malo težak kada su u pitanju izbori pjesama, ali ovim putem se stvarno moram zahvaliti i Hayat Produkciji, ali ponajviše Arelu Češljaru. On je vjerovao da će nova pjesma “Dio mene” biti pun pogodak, što se na kraju i desilo – ističe Sadik.

Nakon što je pjesma pokupila simpatije publike, Sadik Hasanović je odlučio svom novom hitu dati i vizuelni identitet. Za spot je zaslužan Hayat, a sve je snimljeno pod redateljskom palicom Jadrana Ibrulja.

Osnovni tematski okvir numere je pitanje „gubitka“ onog najznačajnijeg, a to svakako jeste ljubav. Tokom života suočeni smo sa gubitkom na različite načine, i upravo je taj gubitak bio pokretač za nastanak Sadikove pjesme „Dio mene“. Kada pogledate spot bit će vam jasno da se pred nama nalazi vrlo zanimljiva priča čiji je temeljni okvir prihvatanje „gubitka“, te nošenje sa istim. Pjesmu slušate u nastavku!

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Slovenci pokorili Tur de Frans: Pogačar prvi, Roglič drugi

NAPADNUTA PORODICA DARKA LAZIĆA! Intervenisala policija!