in

Domaćim bankarima uručene nagrade “Zlatni BAM”

Slatka-Tajna.Eu

Najuspješnijim bankarskim kolektivima u Bosni i Hercegovini, u Sarajevu su uručena tradicionalna bankarska priznanja “Zlatni BAM”, koja već 18. godinu na osnovu godišnjih izvještaja nezavisnih revizora dodjeljuje finansijsko-poslovni magazin “Banke i Biznis u BiH”.

Priznanja su uručena UniCredit Bank d.d. Mostar  – za lidersku poziciju u segmentima aktive i ukupnog kapitala, zatim Raiffeisen Bank BH – za veličinu dioničkog kapitala u 2019. godini, dok je NLB Banka a.d. Banja Luka nagrađena u kategorijama ROE – prinos na dionički kapital, kao i ROA – prinos na aktivu. Novoj Banci a.d. Banja Luka pripalo je priznanje za visinu aktive banaka s pretežno domaćim kapitalom, dok je Bosna Bank International d.d. Sarajevo priznanje dobila za najveći procentualni rast depozita i kredita. Za Bruto dobit po zaposlenom banaka sa pretežno domaćim kapitalom u 2019. godini priznanje “Zlatni BAM” uručeno je MF banci a.d. Banja Luka.

Pored ovih priznanja, žiri sastavljen od urednika i saradnika magazina “Banke i Biznis u BiH”, za individualni i kolektivni rad na svestranom unapređenju rada banaka i ostvarivanju njihove kvalitetnije veze sa klijentima, dodijelio je i određen broj posebnih plaketa “Zlatni BAM”. Između ostalih, guverneru Centralne banke BiH Senadu Softiću dodijeljen je “Zlatni BAM” za doprinos stabilnosti domaćeg finansijskog sistema.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Dnevnik: Optužbe protiv premijera RS-a

LOKALNI IZBORI | Bošković ili Turković kao načelnici Stoca, 87 kandidata bi u Vijeće / Bljesak.info