in

Za ručak pripremite teleće šnicle u umaku od povrća

Slatka-Tajna.Eu

Svi oni koji vole meso sigurno će voljeti i teleće šnice pripremljene u umaku od povrća. Priprema jela je jednostavna, a ono što će vam jedino oduzeti vrijeme je sjeckanje povrća. Šnicle servirajte uz zelenu salatu i domaći hljeb.

Teletina je jedno od onih vrsta mesa koje je zdravo jesti. Naime bogata je vitaminom B koji pruža energiju tijelu i održava zdravlje metabolizma. Osim vitamina B sadrži i tiamin, riboflavin, niacin i panteotensku kiselinu.

Ono što je još bitnije u odnosu na druge vrste crvenog mesa, teletina je siromašna kalorijama, u samo 100 grama mesa ima 172 kalorije.

Sastojci koji će vam biti potrebni za ovo jelo:

4 teleće šnicle
jedna zelena paprika
jedna žuta paprika
jedna crvena paprika
jedan paradajz
glavica ljubičastog luka
glavica luka
mrkva
so
biber
2 kašike brašna
ulje
malo putera
200 mililitara paradajz sosa

Način pripreme:

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Istucajte teleće šnicle. Posolite ih, popiberite i uvaljajte brašno. U tavu stavite malo ulja i kašiku putera. Kada se puter istopi, ispržite šnicle. Pazite da ih ne prepržite. Izvadite šnicle.

U dublju tavu stavite ulje. Kada se zagrije, dodajte mu na kockice isjeckane paprike, luk i mrkvu te posolite. Kada su paprike ispečene, dodajte paradajz sos. Promijšate i dodajte teleće šnicle. Snizite vatru, preklopite tavu i ostavite od pet do deset minuta da se kuha.

Servirajte uz zelenu salatu i domaći hljeb.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Plemići u petak doznaju s kim bi igrali u play-offu za Europsku ligu / Bljesak.info

Partizan u produžetku slomio Sfintul za 3. kolo kvalifikacija LE