in

Federalni poreznici otkrili još 72 naprijavljena radnika

Slatka-Tajna.Eu
Inspekcija

Porezna uprava Federacije BiH 17. septembra 2020. obavila je 266 inspekcijskih kontrola kojima su bili obuhvaćeni obveznici koji obavljaju građevinsku, pekarsku, trgovinsku, ugostiteljsku i djelatnost priređivanja igara na sreću.

U tim kontrolama inspektori Porezne uprave su otkrili 72 neprijavljena radnika, 70  obveznika koji nisu izdavali fiskalne račune, 17 obveznika koji nisu imali instaliran fiskalni uređaj  i 21 objekt koji je radio bez odobrenja za rad. Zbog utvrđenih nepravilnosti  zapečaćena su 44 objekata i u 141 inspekcijskom nadzoru podneseni prekršajni nalozi sa ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu od 276.400 KM.

“Porezna uprava poziva sve radnike koji rade nacrno da je o tome obavijeste, jer samo na taj način mogu ostvariti svoja zakonom zagarantovana prava, ali i sve građane da prijave saznanja o nelegalnom poslovanju, odnosno nepoštivanju poreznih zakona. Svaka prijava uživat će punu diskreciju, a prijave mogu biti dostavljene anonimno putem e-maila sivaekonomija@fpu.gov.ba i primjedbe@fpu.gov.ba, SMS-a na broj mobitela 061 724 610, besplatnog poziva na broj 080 020 333 i putem pošte na adresu Husrefa Redžića 4, Sarajevo, uz naznaku Nepravilnosti”, saopćeno je iz Porezne uprava FBiH.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Spomenik mira na tlu ratnih zločina u Srebrenici

Žene u politici – Nezavisni stav