in

Alibaba otvara pametnu tvornicu u Kini

Slatka-Tajna.Eu
Godine 2016. osnivač Alibabe Jack Ma identificirao je „novu proizvodnju“ kao jedan od pet trendova koje je nazvao budućim poslovnim mogućnostima Alibabe, pored „nove maloprodaje“, „nove tehnologije“, „novih finansija“ i „nove energije“.

Najavljujući pilot-projekt nove tvornice, Alibaba objašnjava da će koristiti podatke koje prikupi u internetskoj trgovini, pretraživanju i prodaji kako bi pomogao brendovima da predvide koji će proizvodi biti popularni i da ih što prije plasiraju na tržište. Tvornicom će upravljati interni odjel Xunxi Digital Technology Company, a u prvoj fazi sarađivat će u prvom redu s proizvođačima odjeće, navodi se u saopćenju.

Širenje na proizvodnju, vremenski se poklopilo s pokušajima kineskih internetskih trgovaca da uspostave što tješnju saradnju sa domaćim proizvođačima. Tako Alibabin konkurent Pinduoduo može pripisati svoj uzlet u domaćem sektoru internetske maloprodaje upravo poticanju proizvođača da prodaju svoje proizvode izravno potrošačima.

Tvornica ujedno predstavlja novi korak Alibabe izvan područja interneta. Godine 2016. kompanija je otvorila prvu trgovinu u sklopu lanca Freshippo, koja je označila njezin prodor u ‘fizičku’ maloprodaju prehrambenih proizvoda. Lanac sada ima stotine prodajnih mjesta širom Kine.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

KIŠA JE DONIJELA ZAHLAĐENJE, ALI JOŠ NIJE GOTOVO: Evo kakvo nas vrijeme očekuje narednih nekoliko dana…

Plemići u petak doznaju s kim bi igrali u play-offu za Europsku ligu / Bljesak.info