in

Večeras kvalifikacije za LŠ, Zvezda i Dinamo gaze ka plej-ofu

Slatka-Tajna.Eu

Fudbaleri Crvene zvezde danas od 17 časova igraju utakmicu trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv prvaka Kipra Omonije, dok će zagrebački Dinamo takođe biti gost, ali njegov rival je nešto ozbiljniji pošto je u pitanju mađarski Ferencvaroš.

Šef stručnog štaba Crvene zvezde Dejan Stanković poveo je 20 fudbalera, a na spisku putnika su Milan Borjan, Zoran Popović, Marko Gobeljić, Milan Gajić, Milan Rodić, Radovan Pankov, Nemanja Milunović, Miloš Degenek, Seku Sanogo, Njegoš Petrović, Veljko Nikolić, Mirko Ivanić, Dušan Jovančić, Gelor Kanga, Aleksandar Katai, Srđan Spiridonović, Željko Gavrić, El Fardu Ben, Aleksa Vukanović i Dijego Falćineli. Na spisku očekivano nema Tomanea jer se Zvezda dogovorila sa Samsunsporom, kao i Ričmonda Boaćija, koji zbog povrede nije otputovao s ekipom.

Ove sezone u trećem kolu kvalifikacija igra se samo jedna utakmica, a ukoliko ne bude pobjednika u regularnom dijelu igraće se produžeci, a ako i tada meč ne bude riješen pristupiće se izvođenju jedanaesteraca. Bolji iz ovog duela u plej-ofu za Ligu šampiona sastaje se sa grčkim Olimpijakosom, dok će poraženi nastaviti evropski put u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Zvezda je po kladionicama, ali i opštem mišljenju favorit u ovom meču, baš kao i zagrebački “modri”, koji će od 19 časova istrčati na “Grupama Arenu” u Budimpešti. Dinamo je u prethodnoj rundi tek nakon penala izbacio Kluž, a sa mađarskim timom su se sastali i prošle godine. U prvom meču u Budimpešti je bilo 1:1, da bi kod kuće “modri” bili uvjerljivi i slavili 4:0. Ovog puta igra se samo jedna utakmica.

“Imamo lijepo sjećanje iz Budimpešte, spremni smo, igramo protiv dobro organizovane ekipe koja je sigurno bolja nego prošle godine, ali mi smo spremni i sigurni da ćemo se sretni vratiti u Zagreb”, rekao je fudbaler Dinama Lovro Majer.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Trener Zoran Mamić složio se da je pred Dinamom najvažnija utakmica sezone, ali samo zasad.

“Sigurno je u ovom dijelu sezone najvažnija, iako je svaka važna. Svaka utakmica za nas je Liga prvaka jer kroz hrvatsko prvenstvo dobivamo priliku plasirati se u nju. Prva sljedeća je najvažnija, poslije nje će doći još jedna važnija. Zna se naš cilj, da želimo dobiti, ići u plej-of i tražiti šansu za ulazak u grupu. Ekipa je u dobrom stanju, u dobrom raspoloženju i siguran sam da imamo kvalitete i snage da pružimo dobru igru i plasiramo se dalje”, rekao je Mamić.

Osim ova dva, večeras su na programu još tri meča 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona, a od 19 časova igraju Makabi Tel Aviv – Dinamo Brest, Karabag – Molde, dok se od 20.30 sastaju Mitland – Jang Bojs.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Kako sve možete iskoristiti koru od banane

NE TREBA FANTAZIRATI: Rada i Haris o svađi sa Karleušom