Umro otac Bila Gejtsa

Slatka-Tajna.Eu

Osnivač “Majkrosofta” i filantrop Bil Gejts potvrdio je vijest da je njegov otac Vilijam Henri Gejts stariji preminuo u 95. godini. Otac jednog od najbogatijih i najuspješnijih ljudi na svijetu bolovao je od Alchajmerove bolesti.

Gejts stariji je preminuo mirno u svom domu okružen porodicom, objavio je Bil Gejts, dodajući da su njegova mudrost, velikodušnost, empatija i skromnost imale veliki uticaj na ljude širom svijeta.

Istakao je i da su mu očevi pravni savjeti bili od ključne važnosti da sa Polom Alenom osnuje “Majkrosoft”, ali i da je imao veliki uticaj na Hauarda Šulca u osnivanju “Starbaksa”, koji je od malog startap projekta u Sijetlu postao globalni fenomen.

Supruga Bila Gejtsa takođe se zahvalila svom svekru na tome što je bio “divan otac, deda i srce fondacije ‘Bil i Melinda Gejts'”.

Gejts stariji služio je u Drugom svjetskom ratu, a nakon rata je diplomirao pravo i 1964. godine učestvovao u osnivanju kancelarije “Šidler i King”, koja je danas poznata kao “Preston Gejts i Elis”.

Bio je predsjednik advokatskih komora Sijetla i države Vašington, a vodio je i organizacije “Junajted vej” (United Way) i “Plend perenthud” (Planned Parenthood).

Bil Gejts mlađi je takođe naveo i da je njegov otac bio ključan u osnivanju i oblikovanju fondacije “Bil i Melinda Gejts”, kojoj se osnivač “Majkrosofta” posvetio nakon silaska sa pozicije izvršnog direktora kompanije.

(RTS)


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

POKLON ZA VEDADA IBIŠEVIĆA: Mirsad Fikić ga obradovao ručnim radom

TERETE SE ZA GNUSNE ZLOČINE KAKVE SVIJET NIJE VIDIO: Objavljena imena svih uhapšenih u akciji SIPA-e na Sokocu…