in

Umičević traži novi žrijeb parova Premijer lige za rukometašice

Slatka-Tajna.Eu

Marinko Umičević, predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske, istakao je da tražo novi žrijeb parova za Premijer ligu BiH za rukometašice i da žrijeb bude direktno prenošen.

“Nakon današnjih kontradiktornih dopisa koja sam dobio iz kancelarije Rukometnog saveza BiH morao sam ponovo da se obratim javnosti. Prvo sam dobio dopis da će biti obavljen novi žrijeb, a nakon toga da se neće obaviti novo žrijebanje parova”, stoji u saopštenju Rukometnog saveza RS koji je potpisao Umičević.

Sezona Premijer lige BiH za rukometašice predviđena je da startuje 19/20. septembra, sedam dana prije muške lige, što se, kako ističe Umičević, nikada ranije nije dogodilo.

“Mislim da je razlog ranijeg početka to što smo mi u RS RS dosta ranije zakazali da se u tom terminu odigra završni turnir Kupa RS za rukometašice i sve mi se čini da je to namjerno urađeno”, stoji u saopštenju i kojem se dodaje:

“Dobro su poznati stavovi RS RS za koje smo nedavno dobili punu podršku od Upravnog odbora kao i članova Skupštine našeg Saveza. Stoga tražim da se obavi novi žrijeb u prostorijama RS BiH uz prisustvo ženskih klubova, i to uz direktan prenos na Facebook stranici RS BiH.”

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










U saopštenju je navedeno da je sjednica Upravnog odbora RS BiH zakazana za 21. septembar, i da je od RS RS traženo da elektronskim putem prihvati izjašnjavanje po pitanju usvajanja propozicija kao i liste sudija i delegata, te da je Savez Srpske napravio kompromis i prihvatio prijedlog.

“Isto tako smo zatražili da naši klubovi (ŽRK Borac, ŽRK „Mira“, ŽRK Jedinstvo i ŽRK Knežopoljka) utakmice prvog kola treba da odigraju u terminu prve EHF pauze (3/4.oktobar tekuće godine). Od članova UO RS BiH iz RS počev od mene pa do Vojislava Rađe, Aleksandra Miljuša i Vladana Šegrta tražim da isključivo poštuju odluke našeg UO. U suprotnom biću prinuđen da zatražim što hitniju sjednicu UO RS RS.

Moramo svi da zaštitimo interese naša četiri kluba koja se takmiče u Premijer ligi BiH za rukometašice kao i da štitim interese i ostalih naših klubova kao što je do bio slučaj i dosad. Mi kao suosnivači Rukometnog saveza BiH želimo i da sačuvamo njegov dignititet”, stoji u saopštenju.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Rolat s rendanim tikvicama

FATALNA ZAVODNICA: Vjerenica Darka Lazića pozirala u elegantnom, ali seksi izdanju