in

Pijani sa Pala sišli u Sarajevo pa pjevali četničke pjesme: Ubrzo su požalili

Slatka-Tajna.Eu

Policijski službenici Druge PU MUP-a KS su jutros uhapsili dva muškarca s Pala zbog širenja narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti u Sarajevu.

Jutros u 03:30 sati policijski službenici MUP-a KS su lišili slobode osobe V.Š. rođen 1993. godine na Palama i N.M. rođen 1997. godine u Novom Sadu, nastanjeni na području općine Pale, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo Izazivanje narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti.

Isti su pomenutog dana u 02:35 sati u ulici Šenoina, općina Centar Sarajevo, u alkoholiziranom stanju, uzvikujući riječi koje izazivaju narodnosnu, rasnu i vjersku mržnju, razdor ili netrpeljivost, uz upotrebu fizičke snage oštetili električno brojilo na benzinskoj pumpi Energopetrol, kao i više betonskih žardinjera.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a V.Š. i N.M. su predati u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Uviđaj na mjesta događaja su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Nakon završene kriminalističke obrade, navedene osobe će uz službeni izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predate u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Kvazioporba odgovara kvaziravnateljici

Rolat s rendanim tikvicama