in

Mostarci se prisjetili Siniše Jokića i Ratka Pejanovića / Bljesak.info

Slatka-Tajna.Eu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom godišnjica smrti Ratka Pejanovića, dugogodišnjeg generalnog tajnika SPKD ”Prosvjeta”, Mostar i Siniše Jokića, novinara, pjesnika i dugogodišnjeg predsjednika SPKD ”Prosvjeta”, Mostar u utorak večer u bašti Ćorovića kuće održan je prigodan program u znak sjećanja na ova dva dobra čovjeka koja su učinila mnogo za grad na Neretvi.

O Siniši i Ratku govorili su njihovi prijatelji i suradnici.

”Kao i svake godine SPKD Prosvjeta se sjeća svojih dobrih ljudi, članova i mi se na ovaj način sjećamo njihovih djela i njihovog života jer su mnogo uradili za ovaj grad. Zahvaljujući njima Prosvjeta je opstala i u teškim trenutcima. Oni su ostavili neizbrisv trag u Prosvjeti i mi ćemo nastaviti gajiti tradiciju sjećanja na njih”, kazao je za Bljesak.info Goran Kosanić, glavni tajnik SPKD Prosvjeta Mostar

Ratko Pejanović je rođen 1944. godine, cijeli svoj život proveo u Mostaru. Rođen je i odrastao na Carini, na dijelu između hotela Neretve prema Carinskom mostu, kako je on volio reći, u epicentru grada. U poslijeratnom periodu Ratko je bio generalni tajnik mostarskog SPKD “Prosvjeta”, predsjednik Udruženja “Josip Broz Tito”, zapovjednik Vatrogasnog društva “Park prirode-Rujište” te bivši predsjednik Gradskog vijeća Mostara.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Siniša Jokić, rođen je 29. listopada 1969. godine. Bio je novinar, RTV Mostara, pjesnik i kulturni radnik te humanist uvijek spreman da pomogne onima u potrebi. Dugo godina je obnašao funkciju predsjednika SPKD ”Prosvjeta”, Mostar. Njegove pjesme su posthumno objavljene u zbirku poezije pod naslovom “Na putu ka jugu”.

 


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Nizozemska nastavlja s izdašnom potrošnjom radi spašavanja radnih mjesta

Tekst o gradu Mostaru na Wikipediji kao da je pisao Ante Pavelić lično