in

Lukašenko rekao da je od Putina tražio oružje

Slatka-Tajna.Eu

Autor:

  prije 1 sat

Bjeloruski predsjednik Aleksander Lukašenko rekao je u srijedu da je tražio ruskog predsjednika Vladimira Putina da opskrbi Bjelorusiju oružjem dok se suočava s masovnim prosvjedima zbog spornih izbora.

Govoreći ruskome ministru obrane Sergeju Šojguu za vrijeme razgovora u Minsku, Lukašenko je rekao: “Također sam pitao ruskog predsjednika za nekoliko novih tipova oružja”.

Nije precizirao koje je oružje tražio od Putina.

– Možemo držati situaciju pod kontrolom ne samo u Bjelorusiji, nego i duž svojih granica, dodao je Lukašenko prema državnoj novinskoj agenciji Belta.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Rusija i Bjelorusija trenutno zajedno provode vojne vježbe koje traju do kraja rujna. Lukašenko je rekao da bi dvije zemlje trebale planirati više vježbi takve vrste.

Lukašenko, na vlasti u bivšoj sovjetskoj državi od 1994., također je rekao da bi se, nakon što Bjelorusija donese novi ustav, održali novi predsjednički izbori. Komentare je izrekao dva dana nakon što ga je Putin primio na razgovore u crnomorskom ljetovalištu Sočiju gdje je ruski predsjednik Bjelorusiji dodijelio 1,5 milijardu dolara kredita.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android.
Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Ćana kao gost iznenađenja kamionom došla na svadbu u Novi Grad

Ekonomski fakultet Univerziteta u Zenici obilježio 15. godina rada