in

Facebook kupio nove poslovne prostore za 367 miliona dolara

REI je prošlog mjeseca objavio da je odlučio prodati kompleks kampusa površine 400.000 kvadratnih metara u Bellevueu u Washingtonu u koji je planirao useljenje ovog ljeta.

U ponedjeljak je objavljeno da je postignut dogovor o prodaji imovine za 390 miliona dolara. Facebook kupuje zgrade i veći dio zemljišta za 367,6 miliona dolara, dok programer kompanije kupuje samo jedan neuređeni dio imovine od dva hektara za ostatak prodajne cijene.

Kao i mnoge tehnološke kompanije, Facebook je u martu većinu svojih zaposlenih preusmjerio na rad od kuće zbog pandemije koronavirusa. Prošlog mjeseca kompanija je rekla da produžava rad od kuče do jula sljedeće godine zbog očuvanja zdravlja zaposlenih.

Izvršni direktor Mark Zuckerberg rekao je ranije ove godine da bi polovina zaposlenih na Facebooku u narednih 5-10 godina mogla trajno raditi od kuće. No, usprkos tom predviđanju, Facebook je tokom ove godine uposlio još osoblja i proširio uredske prostore.

“Kako bismo se pozabavili našom brzo rastućom radnom snagom, nastavljamo ulagati u lokacije fizičkih ureda”, kaže se u izjavi s Facebooka.

“U drugom tromjesečju 2020. dodali smo rekordnih 4.200 novih radnika i sada imamo više od 52.000 zaposlenih. Iako Facebook predviđa da će 50 posto njegovih zaposlenih raditi na daljinu u sljedećih 5-10 godina, naši uredi i dalje su od vitalne važnosti našoj kulturi i pomoći će prilagoditi se očekivanom rastu i zadovoljiti potrebe naših zaposlenih koji trebaju ili više vole raditi iz kampusa”, saopćeno je.

Facebook je saopćio da je u internom istraživanju u kompaniji u maju ove godine približno 65 posto zaposlenih izrazilo želju da se vrati u ured, piše CNN.

Report

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

MATORA I MONIKA NISU MOGLE DA SE SUZDRŽE! Evo šta su pred svima radile!

Potpisani sporazumi koji ”mijenjanju tijek povijesti” / Bljesak.info