in

U jednom danu čak 307.930 zaraženih

Slatka-Tajna.Eu

Autor:

  prije 9 sati

Na svjetskoj razini srušen je negativni rekord, u jednom danu zarazilo se 307.930 osoba. Svjetska zdravstvena organizacija upozorava da će u Europi, tijekom listopada i studenoga, rasti broj umrlih od koronavirusa te da će ti mjeseci biti veoma teški.

Broj zaraženih u Europi trenutačno je u velikom porastu. U 55 europskih zemalja samo u jednome danu zabilježeno je više od 50.000 novooboljelih. Osim Francuske i Španjolske, velik broj novih slučajeva bilježi i Češka. Veći peti dan više ih je od tisuću. U redovima za testiranje čeka se satima.

Iz Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) upozoravaju da građani trebaju poštovati mjere zaštite jer pronalazak mogućeg cjepiva ne znači i kraj epidemije.

– Prosječan dnevni porast broja slučajeva u Europi sada je veći nego tijekom prvog vrhunca epidemije u ožujku, rekao je direktor WHO-a Tedros Adhanom.

Nakon šest mjeseci restriktivnih mjera Italija je ponovno otvorila većinu škola, uključujući i one u Codognu, prvom žarištu na europskom tlu.

Susjedna Slovenija skraćuje obveznu karantenu pri ulasku u zemlju s dva tjedna na deset dana. Epidemiolozi tvrde – sve je manje onih koji iz inozemstva stižu zaraženi.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










– Stajalište ekspertne skupine jest da se razdoblje karantene nakon ulaska u Sloveniju definira kao desetodnevna karantena koja ne zahtijeva testiranje nakon njezina završetka i smatra se jedinstvenim za sve, rekao je Jelko Kacin, glasnogovornik slovenske Vlade.

Broj zaraženih raste i u Austriji. Crvena lista na kojoj je među ostalima i Hrvatska i dalje je na snazi.

– Upozorenja se odnose na Španjolsku, dijelove Francuske, za grad Bruxelles i dijelove Bugarske, Hrvatske, Rumunjske i Češke, rekla je Maria Adebahr, glasnogovornica MVP-a.

Kancelar Sebastian Kurz ustvrdio je da smo na početku drugog vala epidemije te pozvao građane da striktno poštuju mjere kako bi se izbjeglo ponovno zaključavanje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android.
Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Gasol kćerki dao ime po Kobijevoj Đijani

Nijemac izazvao požar na Čiovu / Bljesak.info