in

Trofej Kupa BiH na pravoj adresi

Slatka-Tajna.Eu

Osvajanjem Kupa BiH, petog u istoriji, rukometašice Hadžića na najbolji način su završile prekinutu sezonu 2019/20. Tako su Hadžićanke na završnom turniru na najljepši način najavile nadolazeću takmičarsku sezonu, u kojoj će mnogima biti među glavnim favoritima za osvajanje prvog mjesta u Premijer ligi.

Popularne “lisice” odigrale su fenomenalan završni turnir u Hadžićima. Prvo su u polufinalu savladale ekipu Krivaje (34:22), da bi onda u reprizi prošlogodišnjeg finala pobijedile podmlađenu ekipu Gruda 34:31. U domaćem timu, između ostalih, blistala je 23-godišnja Mostarka Edina Demić. Nekadašnja igračica mostarske Lokomotive, odakle je otišla u Lokmotivu iz Zagreba (imala problema s papirologijom) i Gruda, s kojima je osvajala prvenstvo i Kup, u svoju riznicu dodala je još jedan trofej. U finalu je postigla osam pogodaka i bila najefikasnija igračica u svom timu.

“Presretne smo zbog trofeja koji je došao u prave ruke i na pravu adresu. Odigrale smo dvije sjajne utakmice u kojima se vidio naš timski duh na terenu, ali i van njega. Uz naš neosporni kvalitet, to je uz naše zajedništvo na kraju i presudilo da podignemo trofej”, kaže ova ljevoruka rukometašica koja igra na poziciji desnog beka.

Demićeva naglašava da su se svi potajno nadali da će trofej Kupa BiH ostati u Hadžićima, ali da su to morali potvrditi na terenu.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










“Osvajanjem Kupa smo na veoma lijep način, uprkos virusu, okončale prošlu sezonu i otvorile novu. Sve smo se jako trudile, ali i potajno nadale da možemo podići trofej. Mislim da je bilo zasluženo. Sada se u potpunosti okrećemo pripremama za novu sezonu Premijer lige”, ističe jedna od najboljih igračica Hadžića.

Nakon kratkog odmora, pulenke Alme Hadžović Čehajić će se u potpunosti okrenuti Premijer ligi, koja bi po mnogima trebalo da bude jedna od najzanimljivijih u posljednjih nekoliko godina. Neprikosnovene Gruđanke će u novu sezonu ući na izmijenjenim i dosta podmlađenim sastavom, što će pokušati iskoristiti prije svih Hadžićanke, koje su zadržale okosnicu ekipe iz prošle sezone, te Borac, koji je odradio najbolji prelazni rok, a tu je i uvijek Izviđač.

“Nadam se da ćemo dobre igre pružiti i kroz prvenstvo. Vidim da nas mnogi smatraju za jednog od kandidata za prvaka, ali idemo polako, utakmicu po utakmicu. Biće neizvjesna sezona, ima još dosta kvalitetnih ekipa. Među nama vlada sjajna atmosfera, tako da jedva čekamo da počne”, zaključila je Edina Demić.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Molekula za ljepotu: Sve što niste znali, a zanimalo vas je o Q10

ŽELJKO SAMARDŽIĆ UŽIVA NA JAHTI! Evo ko mu pravi društvo!