in

Slučajno objavljeni podaci 18 tisuća građana s Covidom / Bljesak.info

Slatka-Tajna.Eu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Osobni podaci 18.105 stanovnika Walesa, kod kojih je potvrđen koronavirus, slučajno su postavljeni na javni server te su bili dostupni online 20 sati u kolovozu, objavio je u ponedjeljak velški javnozdravstveni sustav.

Uzrok curenja podataka je individualna ljudska pogreška, objavio je velški javnozdravstveni sustav, dodajući da je naručena eksterna istraga o curenju podataka te da su poduzeti koraci kako bi se spriječili slični incidenti.

”Za sada nema dokaza da su podaci zlouporabljeni”, navodi se u priopćenju, prenosi Hina.

”Međutim, priznajemo da će to izazvati zabrinutost i anksioznost te duboko žalimo što, u ovom slučaju, nismo uspjeli zaštititi povjerljive informacije o stanovnicima Walesa”, dodaje se.

Podaci su postavljeni 30. kolovoza navečer te ih je mogao pretraživati svaki korisnik mrežne stranice velškog javnozdravstvenog sustava do uklanjanja ujutro idućeg dana.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Dok su podaci bili dostupni pregledalo ih je 56 nepoznatih korisnika.

Sustav javnog zdravstva navodi da su u većini slučajeva, odnosno od 16.179 osoba, bili dostupni inicijali, datum rođenja, geografsko područje i spol, zbog čega je malen rizik identifikacije.

Uz navedeno, dostupna je bila i informacija o imenu doma u kojem je smješteno 1.926 štićenika domova za starije i nemoćne, čiji su podaci kratko bili dostupni, zbog čega je rizik identifikacije u tom slučaju viši, ali i dalje malen, prenosi Hina.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Jasmin Mahmuzić: Nemoguće predviđati ekonomski zamah jer nemamo odgovor na virus

Darko Lazić zbog dugova zelenašima pokreće vlastiti biznis u BiH?! Misli preko noći da se opari, a njegov prijatelj ulaže čak 200.000€!