in

Kenan Tucić: “Birao sam pjesmu sa životnim temama koje nam se svima svakodnevno dešavaju”

Slatka-Tajna.Eu

Kenan Tucić, umjetnik iz Zenice, osvojio je srca publike gostujući na raznim festivalima i takmičenjima. Kroz zabavno-muzički show ZMBT u najboljem svjetlu predstavio se publici koja ga prati i dan-danas. Iako trenutno živi u Švedskoj, odlučio se na sve češće posjete svojoj državi gdje gradi ozbiljnu muzičku karijeru. Ovih dana najavljena je premijera nove numere “Idi ako želiš”, a sve o samom nastanku i pozadinskoj priči spota, pročitajte u nastavku u intervjuu.

Šta ili ko je imao najveći utjecaj na Vaš život?
Na moj život, pored Božije volje, utjecali su najviše moji roditelji koji su vjerovali kako u moj, tako i u Aldinov talent. Ipak, najveće odluke sam donio sam.

Možemo reći da je Vaša karijera krenula uzlaznom putanjom. Šta je bila prekretnica?
Mislim da je prekretnica u mojoj karijeri moje muzičko sazrijevanje, kao i izgradnja samog sebe u disciplini i organizaciji života. Možemo reći da konačno slažem neke kockice u svom životu, pa se mogu posvetiti karijeri više nego prije.

Publici ste najavili singl “Idi ako želiš” za koji je snimljen i spot. Koja je pozadina spota i koliko ste na njemu radili?
Da, tako je! Najavili smo premijeru za 16. 9. u 19 h u izdavaštvu nikad boljeg Hayat Productiona. Što se tiče spota, tematika je odnos dvoje ljudi koji su na nesreću zahladnili svoje odnose i traže načina da prebrode krizu. Kao i do sada, birao sam pjesmu sa životnim temama koje nam se svima svakodnevno dešavaju. Na snimanju spota radili smo više od 30 sati, ali montaža i produkcija uzele su veoma mnogo vremena. Razlog toga su dupli kadrovi za koje je trebalo mnogo umijeća, znanja i sposobnosti da se uklope i izgledaju kao cjelina. Ovim spotom je Jasmin Pivić pokazao zašto je moj izbor!

Gdje snimate nove pjesme?
Pjesmu “Idi ako želiš”, kao i sljedeću pjesmu koja je skoro gotova, uradio sam u saradnji s Galaxy Productionom, te iskusnim i talentovanim Mirzom Balićem, čiju profesionalnost zaista moram pohvaliti. Nove pjesme ću raditi tamo gdje mi budu dobri uslovi. Imamo neke moguće najave i za saradnju s gospodinom Mahirom Sarihodžićem.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Ovo nije Vaša prva pjesma. Kakve su reakcije publike do sada bile na Vašu muziku?
Da, tačno je da ovo nije moja prva pjesma. Prethodne pjesme dale su zaista lijep odgovor od publike i poznanika, kao i kolega koji me podržavaju. Trudimo se, kompletan tim i ja, da uradimo kvalitetne pjesme koje će zadovoljiti i uši velikih kritičara u ovom poslu.

Čime se bavite kada ne svirate?
Trenutno sam zaposlen u potfirmi “Volvo” koja proizvodi sjedišta za istoimena vozila. U slobodno vrijeme najviše se posvećujem svojoj porodici, te renoviranju kuće koju želim pretvoriti u ugodni i topli dom.

Recite nam, iskreno, koga najviše slušate dok ste u automobilu?
Kada sam u društvu, prepustim suvozaču i ostalim putnicima da biraju plejlistu. Kada sam sam, obično slušam Olivera, Vladu Georgieva i slične izvođače, neki deep house mix koji me relaksira i uz koji vrlo dobro raščistim misli. Slušam i sve ostalo što je kvalitetno i što u vožnji “skidam” kako bih uvrstio u svoj repertoar.

Premijera nove pjesme bit će 16. 9. u 19 h. Možete li nam otkriti neki stih?
Neću otkriti niti jedan stih jer želim da ih publika sama otkrije. Mogu poslati samo jednu prouku svima onima koji iskreno vole, a vezano je za ovu tematiku: volite da biste bili voljeni, a nekada morate i pustiti voljenu osobu da bi Vam se vratila bolja. Jer ljubav nije samo uzimanje, ljubav je i davanje.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Georgina pozirala u bikiniju, ogromna stopala odvukla pažnju

VidSkippy2