in

Afganistanska vlada ponovo poziva na primirje s talibanima

Slatka-Tajna.Eu

Autor:

  prije 2 sata

Trećeg dana mirovnih pregovora u Dohi, afganistanska vlada u ponedjeljak je pozvala na primirje s talibanima kojim bi se završio gotovo dvadesetogodišnji sukob i uspostavio trajan mir u Afganistanu.

– Sudjelovanjem vladina izaslanstva na mirovnim pregovorima želi se uspostaviti primirje, zaustaviti nasilje i osigurati mir i trajna stabilnost u Afganistanu, objavio je na Twitteru predsjednikov glasnogovornik Sedik Sediki.

U prigodi svečanog otvorenja pregovora u subotu u nazočnosti američkog državnog tajnika Mikea Pompea, afganistanska vlada je pozvala na primirje. No talibani koji ratuju s vladom i sa Sjedinjenim Državama otkad su ih ove 2001. srušile s vlasti, prekid vatre nisu spominjali.

Voditelj mirovnih pregovora afganistanske vlade Abdulah Abdulah rekao je za AFP da bi pobunjenici mogli prihvatiti primirje u zamjenu za novo oslobađanje zarobljenika.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










– To bi mogao biti jedan od njihovih zahtjeva, rekao je. Prvo se mora znatno smanjiti nasilje, zatim uspostaviti humanitarno primirje i tek onda sveopće i trajno primirje.

Pregovaračka izaslanstva su na Twitteru odvojeno potvrdila da se pregovori nastavljaju u utorak. Katarska televizijska mreža al-Jazeera javila je da će se u utorak izaslanstva po prvi puta susresti izravno za pregovaračkim stolom.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android.
Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Mariju, Bušarovoj i Pironkovoj pozivnice za Rolan Garos

Dokapitalizacija Union banke emisijom dionica