in

 VTK BiH traži osiguranje neometanog odvijanja prometa kod rekonstrukcije tunela Crnaja

Slatka-Tajna.Eu

Nakon objave informacije da je Vlada Federacije Bosne i Hercegovine prihvatila aktivnosti na rješavanju problematike tunela Crnaja, jednoj od ključnih prometnica u Bosni i Hercegovini, na magistralnoj cesti M-17 koja povezuje sjever-jug, dionica Jablanica-Konjic, te da je dala suglasnost za početak radova 15.09.2020.godine, s rokom završetka od 16 mjeseci, Vanjskotrgovinska  komora Bosne i Hercegovine uputila je zahtjev resornim institucijama da, u što je moguće kraćem roku, dostave kompletnu informaciju o planiranim radovima, obustavama prometa, kao i alternativnim pravcima kretanja vozila (prema kategorijama vozila), a kojima bi se promet odvijao bez većih zastoja.

Informacije su od iznimnog značaja za članice Komore zbog, prije svega, njihovog neometanog poslovanje, odnosno neophodno je pravovremeno ih informirati o korištenju alternativnih putnih pravaca, sa što manjim čekanjem, naročito teretnog i putničkog prometa.

Podsjećanja radi, rekonstrukcija tunela Vranduk uzrokovala je višesatne zastoje na bh. putnoj žili kucavici, velike gužve i poteškoće u radu prijevoznika putnika i tereta, ali i samih gospodarskih subjekata i građana. Zastoji su uzrokovali ogromne štete, kako finansijski po privrednike, tako i za građane.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

ISTRAŽNA KOMISIJA PARLAMENTA BiH: Na saslušanje pozvani predsjednik Suda BiH i…

Još 100 milijuna KM za pomoć najteže pogođenim sektorima / Bljesak.info