in

NesKoH objavio autobiografsko djelo ‘Putnik’ – Ekspanzija.com

Slatka-Tajna.Eu

Često čujemo pitanje “Odakle si?”, što traži našu povezanost sa zemljom u kojoj smo rođeni i koju smatramo svojom domovinom.

Upravo je to bh. pop-rock pjevač i kantautor NesKoH iskoristio kao inspiraciju za svoje novo autobiografsko djelo “Putnik”.

-Pjesma je nastala zbog pitanja koje sam u svom životu prečesto čuo “Odakle si, ko si i šta si?”. Odakle sam, to vrlo dobro znam, ali ko sam i šta sam, još ni dan-danas ne znam. Danas sebe smatram Evropljaninom i mislim da je to veliko bogatstvo. Upoznao sam mnoge načine života, mnoge ljude različitih nacija i različitih razmišljanja – rekao je NesKoH za hayatproduction.ba.

Traganjem za odgovorima u životu spoznamo samoga sebe. Vremenom shvatite da je jedini dom tamo gdje vas očekuju iskreni osmijesi i iskrena ljubav vaših najbližih. Kada imate ljubav oko sebe, prebivalište postaje samo dekoracija pozorišne predstave.

U novoj numeri “Putnik” prisutan je nemir u tekstu, spotu i samoj muzici. Pjesma nema tipičnu strukturu. Posmatrajući ovu melodiju s drugačije tačke gledišta, NesKoH je zaključio da ova numera treba biti haotična, kao što je i život kao jedno putovanje morem s bezbroj talasa. Sve je neizvjesno, nestabilo, pozitivno i negativno. Muzika ovog singla namjenski je kompleksna, puna detalja i kontrasta.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










-Uvijek sam bio osoba koja je tražila i prihvatala nove izazove. Zadatak su mi bili novi ciljevi, nova otkrivanja, susreti i uspjesi. Jacques Brel je nekad tačno rekao “Biti glup je biti lijen”, i ta rečenica me već dugo prati i plaši. Upravo ova pjesma otkriva mnogo toga o meni i šta sam do sada o sebi otkrio. Možda je ipak lakše ljudima koji misle da su sebe pronašli i uopće ne pokreću ovaj dugoročni i mukotrpni proces, ali moja potraga još nije završena – zaključuje ovaj talentovani muzičar.

Svako ko posluša ovu numeru doživjet će je na svoj način, jer svako ima drugačiju putanju po kojoj se kreće kroz život.

Podijeli

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

ŽENA MORA DA BUDE MALO PROVOKATIVNA: Ilda Šaulić o braku

Urnebesan putokaz upućuje mladoženje do djevojke za udaju