in

Igrači su već mislima na meču s Olimpijom

Fudbaleri Zrinjskog polako, ali sigurno ulaze u formu i u subotu su u Mostaru savladali Mladost iz Doboja kod Kaknja s 2:0, a prvu pobjedu ove sezone ostvario je Olimpik, koji je s 2:1 bio bolji od Veleža.

Zrinjski je bez mnogo dileme jedan od timova koji bi trebalo da se bore za titulu u M:tel Premijer ligi BiH, a sada to polako pokazuju i na terenu. Nakon nešto lošijeg starta sada su ostvarili drugu pobjedu u nizu pošto su golovima Josipa Ivančića i Nemanje Bilbije došli do vrijedne pobjede koja će im podići samopouzdanje pred nastavak kvalifikacija za Ligu Evrope i meč koji ih ove sedmice čeka u gostima kod Olimpije. Taj susret će biti 50. evropska utakmica za višestrukog prvaka BiH.

“Pobjeda je zaslužena. Imali smo nevjerovatne promašaje, malo su igrači već mislima na meču s Olimpijom. Ipak, zaslužena pobjeda. Bitna nam je ova pobjeda bez primljenog gola zbog samopouzdanja. Čeka nas sasvim sigurno teška utakmica”, rekao je Mladen Žižović, trener Zrinjskog nakon meča za “Arena sport”.

Pomoćni trener Zrinjskog Nenad Gagro je na pres-konferenciji nakon susreta u Mostaru kazao da je najbitnije da je tim uknjižio tri boda te da je tako nastavio put ka vrhu tabele. Treba istaći da su gosti u ovom meču od 15. minuta igrali s igračem manje, što je Zrinjskom umnogome olakšalo posao.

“To što smo rano dobili igrača više na kraju nije bilo pozitivno za nas, jer smo pomislili da će biti lakše. Mladost je mlada, razigrana ekipa i brojčani zaostatak nadomjestili su voljom. Ali dobro je da smo ubilježili tri boda i idemo u Ljubljanu po dobar rezultat”, izjavio je Gagro.

Mladost je u ovom meču prekinula seriju od dvije pobjede i sa dva primljena gola sada su na koti 18 i imaju najgoru odbranu u prvenstvu nakon sedam odigranih kola. Možda bi rezultat protiv Zrinjskog bio drugačiji da Azur Mahmić nije dobio crveni karton.

“Odigrali smo korektnu utakmicu, ako uzmemo u obzir da smo dosta rano ostali s igračem manje, u nastavku smo uspjeli uravnotežiti igru i imati neke šanse, ali onda je stigao drugi gol”, rekao je trener Mladosti Nemanja Miljanović za “Arenu sport”.

Do vrlo bitne pobjede i prve ove sezone stigli su fudbaleri Olimpika, koji su na svom terenu s 2:1 savladali Velež. Olimpik je i dalje posljednji na tabeli, ali ovaj trijumf im može dati toliko željeno samopouzdanje da uhvate priključak s ekipama koje su u sigurnoj zoni.

7. kolo su na “Koševu” otvorili Sarajevo i Borac i taj meč je igran u petak. U derbiju kola viđena je sjajna fudbalska predstava i domaćin je na kraju slavio 4:2. Sarajevo je tako i dalje ostalo jedina ekipa koja ove sezone još nije doživjela poraz u prvenstvu. Borcu je ovo treći poraz u gostima ove sezone u prvenstvu u isto toliko utakmica.

M:tel Premijer liga BiH

1. Sarajevo           6          4          2          0          12:5     14

2. Željezničar       5          4          0          1          9:2       12

3. Borac              7          4          0          3          15:10   12

4. Široki Brijeg     6          3          2          1          9:7       11

5. Tuzla siti         6          3          1          2          10:7     10

6. Zrinjski           6          3          1          2          4:3       10

7. Velež             7          2          3          2          9:9       9

8. Sloboda         6          2          1          3          7:6       7

9. Mladost        7          2          1          4          6:18     7

10. Radnik       6          0          4          2          3:7       4

11. Krupa         6          1          1          4          3:9       4

12. Olimpik      6          1          0          5          5:9       3

Rezultati: Olimpik – Velež 2:1, Zrinjski – Mladost Doboj Kakanj 2:0, Sarajevo – Borac 4:2. Juče: Krupa – Sloboda, Široki Brijeg – Željezničar, Tuzla siti – Radnik.

 

Komentariši

Written by Redakcija

DINO MERLIN PROSLAVIO 58. ROĐENDAN! Porodicu krije od očiju javnosti, a evo kako je izgledao sa GODINU DANA! (FOTO)

ČEKAM KIŠU, DA NAS ZALIJE: Donosimo vremensku prognozu za narednih nekoliko dana…