in

U najboljim sam igračkim godinama

Slatka-Tajna.Eu

Svjedoci smo da veliki broj svjetskih sportistkinja koje su se ostvarile kao majke ne razmišljaju o prekidu karijere. Takav slučaj je i sa sjajnom odbojkašicom Gacka Tijanom Adžić (rođena Salatić), novopečenom majkom koja se nakon duže pauze (više od godinu dana) ponovo vratila na teren.

Gačanke su već uveliko u pogonu i pripremaju se za novu sezonu, u kojoj će kao i prethodnih godina igrati važnu ulogu u Premijer ligi BiH. Premijerligaš iz Gacka u novi šampionat ući će jači za 25-godišnju Bilećanku, koja će, nakon što je propustila prošlu sezonu, pomoći ekipi da ostvari zacrtane ciljeve. Već godinama jedna od najboljih igračica Gacka je doživjela mnoge promjene u privatnom životu (udaja, postala majka), ali to je nije dovelo do odluke da okači patike o klin.

“Smatram da sam u najboljim igračkim godinama, tako da prekid karijere još ne planiram. Iskrena da budem, često sam priželjkivala da počnem opet da treniram. Jednostavno, otkako sam počela trenirati odbojku nikad nisam napravila bilo kakvu pauzu, tako da mi je bilo neobično”, kaže Adžićeva. 

Ona se nada da će brzo pronaći staru formu i tako dati puni doprinos ekipi, koja je, podsjetimo, prošle sezone završila na prvom mjestu na tabeli, ali zbog prekida sezone zbog pandemije virusa korona tabela nije verifikovana.

“U klubu imamo zaista stručne ljude koji mi pomažu da se vratim u formu. Ponekad bude teško uskladiti sve obaveze koje imam kao majka i treninge, ali se sve može kad se hoće. Prošle sezone moj klub je završio na prvom mjestu na tabeli, što predstavlja veliku satisfakciju, ali i obavezu pred početak ove sezone. Moram istaći da sam jako ponosna na sve saigračice koje su ostvarile takav uspjeh, a naročito sam ponosna na činjenicu da su se sve igračice afirmisale baš u Gacku”, ističe sjajna Bilećanka i dodaje:

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










“Sljedeće sezone ni mi, a ni ostali klubovi iz BiH, nećemo igrati u evropskim kupovima tako da će se svi koncentrisati samo na domaća takmičenja, što smatram za dobru stvar. Očekujem prije svega kvalitetnu i zanimljivu odbojku.”

Start sezone zakazan je za 2. oktobar, a do prve utakmice protiv Igmana inače diplomirana pravnica, koja je sa Gackom osvojila Kup BiH (2014), nada se da će dati sve od sebe da se vrati u prijašnju formu.  

“Dodatno me pokreće to što igram za klub koji uvijek ima najviše ambicije. Sigurno da će se teško biti vratiti u pravu formu nakon godinu dana, ali ja ću se maksimalno truditi i nadam se da će se taj trud isplatiti. Naravno, sreća je i ta što imam zaista kvalitetne saigračice”, zaključila je Tijana Adžić.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Darko Lazić ulazi u rijaliti?

MASOVNO ZAPOŠLJAVANE U REPUBLICI SRPSKOJ: Evo kako Dodik kupuje glasove…