Categories: Novosti

SDA bez komentara na ostavku Čampare i ozbiljne optužbe koje je iznio

Aljoša Čampara, visokopozicionirani član Stranke demokratske akcije, zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo i ministar unutrašnjih poslova Federacije Bosne i Hercegovine podnio je ostavku u Predsjedništvu SDA.

Čampara je u pismu upućenom Centrali Stranke demokratske akcije obrazložio svoj postupak, a pismo je objavio i na svom Facebook profilu.

Uz ostalo navodi, kako se unutar SDA podobnost i poltronstvo protežiraju nad strukom, ličnim digniteteom, slobodom mišljenja i govora, uz istovremeno sataniziranje svih onih koji otvoreno govore.

Vrhunac svega kaže u otvorenom pismu Aljoša Čampara dogodio se kada je u javnost dospio snimak najveće političko-koruptivne afere “Asim” i koja ni nakon šest mjeseci nije dobila svoj konačni epilog. Akteri ove afere, tvrdi Čampara, nagrađeni su imenovanjima i pozicijama, a oni koji su prijavili aferu predstavljani su kao disdenti i protivnici unutarstranačkih interesa, navodi Čampara i dodaje:

“Kao zastupniik u Skupštini Kantona unutar kluba, preventivno sam upozoravo na nepotistička imenovanja od trenutka kada su za ministre predloženi kompromitovani kadrovi, pa do posljednjih retrogradnih i nelogičnih aktivnosti u cilju izmjene i prilagođavanja Statuta javnih preduzeća za potrebe imenovanja podobnih kadrova”.

Ostavku na mjesto člana Predsjedništva SDA, Čampara je podnio, kako kaže, i zbog brutalnog sataniziranja saradnika, te udara na čast i porodicu, a sve u režiji Osmana Mehmedagića Osmice, direktora Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine.

Danas nije želio komentirati svoju ostavku pred kamerom.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







SDA je, za sada, bez komentara na ostavku Aljoše Čampare i ozbiljne optužbe koje je iznio. No, bilo je očekivano, sudeći i prema izjavi Bakira Izetbegovića, koji je gostujući u posljednjem Pressingu na N1 kazao, “kako je u Kantonu Sarajevo moguća nova Vlada zahvaljujući i glasovima nekih iz SDA, a što bi automatski pretpostavljalo razlaz sa strankom”.

Nije reagovao vrh, ali jeste Šemsudin Mehmedović, dugogodišnji zvaničnik Stranke demokratske akcije i zastupnik u državnom Parlamentu, kazavši kako stoji argumentacija koju je Aljoša Čampara iznio i slična je onoj na koju on godinama upozorava, uz opasku kako se SDA mora ozbiljno zabaviti aferama.

Reagirao je i Elmedin Konaković, predsjednik Stranke Narod i pravda, nekadašnji član SDA. Nije posebno iznenađen jer, kako kaže, riječ je o istoj matrici, “svi koji su pokušali nešto mijenjati, doživjeli su napade”.

Govoreći o novoj većini u Skupštini Kantona Sarajevo, Konaković dodaje, da sarajevska četvorka ima dovoljno glasova i i bez Čampare, i bez SBB-a, odnosno da ne zna kakvi su Čamparini daljni planovi.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Redakcija

Recent Posts

PJESMA TOŠETA PROESKOG KRIJE JEZIVU PRIČU: Napisao pjesmu u zatvorskoj ćeliji

Toše Proeski važio je za jednog od najboljih pjevača na Balkanu, tragično je nastradao prije…

8 minuta ago

Austrija istražuje niz napada na Jehovine svjedoke

Austrijske sigurnosne službe istražuju niz eksplozija čija su moguća meta Jehovini svjedoci, nakon što je…

26 minuta ago

Uspjeli smo promijeniti krv u klubu

Fudbaleri Željezničara su večeras savladali Tuzla Siti na Grbavici sa 2:0. „Plavi“ su tako pobjegli…

27 minuta ago

“JK je skroz pogubila konce. Stavovi koje iznosi ne liče na nju i na sve ono za šta se predstavljala godinama”: Bh. voditelj reagovao na Karleušinu promjenu priče

Javna izjava Jelene Karleuše o političkim pitanjima na Balkanu izazvala je oštre reakcije javnosti, posebno…

1 sat ago

Kako pravilno skuvati jaja da ne popucaju?

Pucanje jaja tokom ključanja je čest problem sa kojim se s vremena na vrijeme susrećemo.…

2 sata ago

ANALITIČARI SLOŽNI: ‘Zahvaljujući’ Vučiću u svijetu se govori o genocidu u Srebrenici

Oni koji poštuju sudske presude podržavaju rezoluciju o Srebrenici, dok negatori genocida čine sve kako…

2 sata ago