in

Krenuo u životnu avanturu pa završio s kaznom od 569.000 dolara

Koliko god da vam ovaj naslov zvučao bizarno, nije u pitanju nikakva šala. Amerikanac Džon Penington, iz gradića Volton u državi Kentaki, otputovao je svojim automobilom na odmor u Kanadu.

Granica dvije države je, u međuvremenu, zatvorena zbog rapidnog širenja epidemije korona virusa u SAD. Penington je tada prvo kažnjen sa 910 dolara, jer je ustanovljeno da je kršio pravila ponašanja u vrijeme epidemije.

Vlasti su mu naredile da se vrati u svoj hotel, kao i da, već sljedećeg dana, napusti Kanadu, s obzirom da granica zatvorena.

Amerikanac se, međutim, oglušio o naredbe kanadskih vlasti i prekršio hotelski karantin. Pokupio je svoje stvari, seo u kola i krenuo u razgledanje prirodnih ljepota Kanade.

Njegovo uživanje, međutim, nije dugo potrajalo. Kada ga je kanadska policija sljedeći put zastavila, uhapšen je i priveden sudiji za prekršaje.

Sud mu je odredio kaznu od, gotovo nevjerovatnih, 569.000 dolara i ostavio mogućnost da je zamijeni zatvorskom kaznom u trajanju od šest mjeseci, prenosi “Telegraf”.

Report

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Ljubuški: S kacigom u svatove

Spremite se za zimu uz domaći čaj od šipka