in

DA LI JE BEG CICIJA? Djeca slavnih bogataša ostaju bez prebijene pare

Mnogi biznismeni, milijarderi i poznate ličnosti ostavljaju testamentom svoje bogatstvo djeci, ali to ipak nije slučaj sa svima. Po svemu sudeći, određeni bogataši ne smatraju da njihov novac treba da završi u rukama njihove djece, već vjeruju da su djeca dužna sebi obezbijediti egzistenciju. Zamislite samo razočaranja na licima te djece kada su čuli odluku svojih roditelja.

Nigella Lawson

Britanska kulinarska voditeljica i novinarka, koja je unijela revoluciju u pripremanje hrane i izdala tri knjige o kuhanju, može se pohvaliti bogatstvom od 15 miliona dolara. Ona ima dvoje odrasle djece iz prvog braka i jednu kćerku iz drugog, a otvoreno je pričala o tome da im neće ostaviti svoj novac.

-Sigurna sam da moja djeca ne bi trebalo da imaju finansijsku sigurnost. Ljude zna da uništi to što ne moraju da zarađuju novac – izjavila je ona jednom prilikom.

Gordon Ramsay

Vlasnik lanca od 40 restorana širom svijeta jedno je od najvećih imena u britanskoj restoranskoj industriji. On je poznat po kulinarskim televizijskim emisijama kao što su “Paklena kuhinja” i “MasterChef”. Njegovo bogatstvo se procjenjuje na 63 miliona dolara, ali ono nije namijenjeno njegovoj djeci, kojih ima petoro i koja se i dalje voze u ekonomskoj klasi, dok on sa ženom Tanom leti prvom klasom.

-To radim da ih ne bih razmazio. S Tanom sam se složio da djeca dobiju 25 odsto našeg novca. Ja sam zaradio to bogatstvo i imao sam sreće pa poštujem sve što danas posjedujem – objasnio je on.

Ashton Kutcher

Glumac čije se bogatstvo procjenjuje na 200 miliona dolara, izjavio je nedavno da on i njegova supruga Mila Kunis ne odvajaju novac u fondove za svoju djecu. On tvrdi da želi podržati djecu u pokretanju vlastitog biznisa, ali da ona neće imati poseban tretman.

-Moja djeca žive veoma lagodnim životom, a da toga nisu ni svjesni – rekao je Kučer jednom prilikom.

Sting

Poznati britanski muzičar Sting, koji ima šestoro djece, odlučio je da svojim potomcima uskrati bogatstvo koje se procjenjuje na 300 miliona dolara.

-Rekao sam da im neće ostati mnogo novca jer ga moja supruga i ja trošimo. Imamo mnogo obaveza i dajemo novac za sve što iskrsne. Ne želim da im ostavim novac u fondovima jer će to biti omča oko njihovog vrata. Oni moraju da rade. To sva moja djeca znaju i rijetko kad me pitaju za išta, što ja veoma poštujem – objasnio je on.

Elton John

Muzička karijera duga četiri decenije donijela je Eltonu Džonu (Elton John) bogatstvo od 450 miliona. On i njegov suprug imaju dva sina i ne žele da ih razmaze bogatstvom.

-Dječaci su živjeli nevjerovatnim životom, oni nisu kao ostala djeca i ja se ne pretvaram da je tako. Potrebno je imati dodir sa stvarnošću, poštovanje prema novcu i poslu – izjavio je Elton.

Ipak, oni će s agencijom za naslijedstvo osigurati djecu taman toliko da imaju krov nad glavom, automobil i dovoljno za osnovne životne potrebe.

Bill Gates

Bil Gejts (Bill Gates) jedan je od pokretača čuvene zakletve – dogovora mnogih milionera i milijardera. Tom zakletvom bogataši se obavezuju da će dati svoje bogatstvo u dobrotvorne svrhe. Njegova fondacija već je dala ogromne količine novca u dobrotvorne svrhe, a sa istom praksom će nastaviti i u budućnosti. Osnivač Majkrosofta tvrdi da djeca treba da rade, zarađuju, te da shvate značaj rada. S tim u vezi, neka se ne nadaju njegovom bogatstvu.

Mark Zuckerberg

Mark Cukerberg (Zuckerberg) sa suprugom se pridružio zakletvi Bila Gejtsa. Njegova fondacija će u toj organizaciji finansirati projekte iz oblasti zdravstva, obrazovanja i društvenih pitanja. Čak 99% njihovog bogatstva koje se procjenjuje na 63 milijarde dolara će otići u tu fondaciju. Samo 1% tog novca će naslijediti djeca.

Jackie Chan

Djeca slavnog glumca Džekija Čena neće imatu zadovoljstvo da uživaju u novcu svog oca. Iako dugo nije u kontaktu sa pokćerkom Džejsi (Jaycee) njegova odluka je bila pravi šok za nju. U početku je htio da donira samo polovinu svog novca u dobrotvorne svrhe, ali se predomislio i odlučio da sve pokloni. Njegovo obrazloženje je jednostavno – ako Džejsi misli da je vrijedna tog novca, sama će ga zaraditi.

Report

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Katarina Grujić objavila fotografiju sa novim momkom

Krvavo koljeno Jelene Karleuše privuklo veliku pažnju